Oproep Kort! 2013

NTR, Nederlands Filmfonds, Mediafonds en CoBO organiseren voor de 13e keer Kort!

KORT! bestaat uit tien korte fictiefilms met een lengte tussen de vijf en tien minuten, waarvoor een budget van maximaal € 73.500 per film beschikbaar is. Ook animatiefilmprojecten kunnen aan Kort! deelnemen. Deze krijgen een productieperiode van maximaal 18 maanden.

Een aanvraag kan uitsluitend gedaan worden door een ervaren, in Nederland gevestigde producent. Elke producent mag maximaal drie projecten indienen.
Een regisseur komt in aanmerking voor maximaal één realiseringsbijdrage. Van regisseurs wordt, naast een relevante opleiding, verlangd dat zij minimaal één gerealiseerde (korte) fictiefilm op hun naam hebben staan. Regisseurs van wie in het kader van KORT! drie keer eerder aanvragen zijn gehonoreerd kunnen niet meer deelnemen.

De selectie vindt plaats op basis van uitgeschreven scenario’s. Scenario’s met Nederlandstalige dialogen en narratieve films met een eigentijds onderwerp, voor een volwassen publiek hebben de voorkeur. Er wordt ook nadrukkelijk gekeken naar de filmische potentie van het scenario, de creativiteit en durf van de maker(s). Een regievisie is een vereiste.

Aanmelden kan door uiterlijk dinsdag 11 december 2012 voor 17:00 uur een volledig ingevulde digitale versie van het aanmeldingsformulier met bijlagen in te dienen via www.filmfonds.nl en drie ondertekende en ingebonden papieren exemplaren met alle bijlagen in te dienen bij het Nederlands Filmfonds, Pijnackerstraat 5, 1072 JS, Amsterdam.

De uitslag wordt bekend gemaakt op donderdag 24 januari 2013.

De première van de films is voorzien op het Nederlands Film Festival 2013 (m.u.v. de geselecteerde animatiefilm(s) die mogelijk een jaar later in première gaan). De films zijn bestemd voor vertoning in de bioscoop, via internet en op televisie via de NTR.

Kort! wil een volgende stap zetten in het duurzaam produceren van film en verbindt zich daarom aan de Green Film Making Competition. Alle geselecteerde deelnemers aan Kort! nemen automatisch deel aan deze competitie. Onderdeel van de competitie is een korte workshop over duurzaam produceren.

Kort! geeft jonge en gevestigde regisseurs en scenaristen uit Nederland en Vlaanderen de kans om korte fictiefilms te maken. Kort! is een onderdeel van het Deltaplan Talent, een samenwerkingsverband tussen het Nederlands Filmfonds, Mediafonds, CoBO en de publieke omroep.

Zie ook www.dekortefilm.nl en www.greenfilmmaking.com