EYE: The Goddess met bioscooporgel en vier premières

Komende filmweek in EYE: de klassieker The Goddess met live muziek (met onder andere het historisch orgel), premières van Corman’s World met Jack Nicholson, Portable Life met Rutger Hauer, Turkish Beat-festival highlight Our Grand Despair en Nono, het zigzag kind met Isabella Rossellini.

De EYE-pont vervangt op dinsdag 2 en 9 oktober de reguliere GVB-pont tijdens de komende stremmingen van het IJ.

The Goddess op 30 september met nieuwe muziekscore

The Goddess is een belangrijke inspiratiebron voor Isaac Juliens monumentale installatie ‘10.000 Waves’ die onderdeel uitmaakt van EYE’s derde tentoonstelling ‘Cinema Expanded’. De expositie opent vrijdag voor publiek. The Goddess (1934) wordt 30 sept. om 11.00 live begeleid met een nieuwe muziekscore.

Nono, het Zigzag Kind

De 13-jarige Nono wil op zijn vader lijken, “de beste politie-inspecteur ter wereld”, maar raakt steeds in de problemen.

Portable Life

De zeventienjarige Sea onderneemt in Portable Life een letterlijke en innerlijke reis, door parallelle werelden en andere tijden. Opmerkelijk debuut met een belangrijke rol voor Rutger Hauer.

Corman’s World: Exploits of a Hollywood Rebel

Leven en werk van dé grootmeester van de B-film, Roger Corman, die vooral in de jaren ’60 en ’70 zijn meest memorable werk afleverde.