CLOUD ATLAS openingsfilm Amsterdam Film Week

Amsterdam Film Week opent dit jaar op 5 november met de Nederlandse première van Cloud Atlas in de Stadsschouwburg Amsterdam. Deze langverwachte en zeer goed ontvangen film,  gebaseerd op de internationale bestseller van David Mitchell, geregisseerd door Lana Wachowski, Tom Tykwer (Perfume: The Story of a Murderer) en Andy Wachowski (The Matrix) en kent een sterrencast, waaronder Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant en Susan Sarandon. Amsterdam Film Week presenteert dit jaar een retrospectief van de Oscar®winnares Sarandon, die bij de opening van het festival aanwezig is.

Cloud Atlas is een epische vertelling waarin de acties van elk individu, gevolgen hebben voor anderen in het verleden, het heden en de toekomst. Zes verhalen die zich in een verschillende tijd en op verschillende plaatsen afspelen, zijn zo onlosmakelijk met elkaar verbonden dat een schijnbaar simpele vriendelijke daad, eeuwen later een revolutie kan ontketenen. Een film vol actie, mysterie, drama en romantiek met glansrollen voor onder anderen Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Doona Bae, Ben Whishaw, James D’Arcy, Xun Zhou, Keith David, David Gyasi, Susan Sarandon en Hugh Grant.
Cloud Atlas wordt op 29 november in de bioscopen uitgebracht door Benelux Film Distributors.

De tweede editie van AMSTERDAM FILM WEEK brengt ook dit jaar een unieke samenstelling van films samen: van 5 tot en met 11 november worden langverwachte previews en prijswinnende films van het afgelopen filmseizoen vertoond. In de eerste editie waren onder meer Oscar®winnaar The Artist en Drive (Winnaar Best Director op het filmfestival van Cannes) als eerst in Nederland tijdens AMSTERDAM FILM WEEK te zien. Het filmevenement werkt nauw samen met Robert de Niro’s Tribeca Film Festival in New York, en vertoont in het kader hiervan films het programmaonderdeel The Best of Tribeca. Deze films zullen zowel op AMSTERDAM FILM WEEK te zien zijn, als via UPC on Demand. UPC is founding partner van AMSTERDAM FILM WEEK.

AMSTERDAM FILM WEEK vindt plaats van 5-11 november 2012 in het centrum van Amsterdam. 1 oktober gaat de kaartverkoop van start op www.amsterdamfilmweek.com.

www.amsterdamfilmweek.com
facebook: AmsterdamFilmWeek/twitter:@amsterdamfilmwk