Ruim 45.500 bezoeken FILM BY THE SEA

Het 13th International Film Festival Film by the Sea dat van 9 tot en met 18 september 2012 in Vlissingen en Terneuzen plaatsvond, heeft ruim 45.500 bezoeken getrokken. Ten opzichte van andere jaren was er een duidelijk verschil in de samenstelling van het publiek. Minder educatieve voorstellingen, meer reguliere bezoekers.

De PZC Award voor de Beste Zeeuwse Film 2012 is gewonnen door Wie de gunst aan een gitaar kan geven van Harm-Jan Snijder en Stefan Bijnen.
De film gaat over de organisatie van zes jaar Eddy Christiani Awards, de jaarlijkse Zeeuwse oeuvreprijs voor elektrische gitaristen. Het evenement begon bescheiden, is bescheiden gebleven, maar mag zich verheugen in een toenemende internationale belangstelling onder zowel beroemde gitaristen, media als publiek.

De documentaire biedt een blik achter de schermen, met bijdragen van Eddy Christiani, organisator Cor de Jonge, gitaarbouwer Sjak Zwier en winnaars Dany Lademacher, Adriaan van den Berg, Jan Akkerman en Steve Lukather.

Het publiek waardeerde de film met een score van 4,82. Runners up waren: Poetry by the Sea van Matthijs Meulblok (4,42) en Alert: dossier Verstrate van Klaas van de Ketterij (4,37). Aan deze competitie is een geldbedrag van € 1500,- verbonden.

Bron: MVSP