VPRO en BNN in de prijzen bij Prix Italia

De documentaire Anton Corbijn inside out van Klaartje Quirijns ontving vrijdag in Turijn de prestigieuze internationale Prix Italia in de categorie Performing Arts TV voor de beste muziek en kunst documentaire. De website van Nederland van boven krijgt de Prix Italia in de categorie Web voor de beste interactieve website, gerelateerd aan een televisie- of radioprogramma. De VPRO gaat hierdoor met twee Prix Italia naar huis.

Ook BNN viel in de prijzen, met Mama Tandoori. Dit hoorspel (naar het gelijknamige boek van Ernest van der Kwast) krijgt een Prix Italia in de categorie Original Drama Radio. Het hoorspel werd afgelopen jaar uitgezonden op Radio 1 en is nog tot 30 september terug te luisteren via bnntoday.bnn.nl. Mama Tandoori eindigde ook bij de laatste vijf in de categorie Special Prize of the President of the Italian Republic.

De Prix Italia is een door de Italiaanse publieke omroep RAI georganiseerde internationale prijs die sinds 1948 jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste radio-, televisie- en internetprogramma’s, onderverdeeld in veertien categorieën.

Bron: VPRO/BNN