DDG seminar tijdens Nederlands Film Festival op 27 september

Op donderdagmiddag 27 september vindt tijdens het Nederlands Film Festival het jaarlijkse DDG-seminar plaats, met dit keer als thema: DE REGISSEUR ALS CREATIEVE SPIL.

Een middag over creativiteit en hoe je dat als regisseur kunt inzetten, overbrengen en verbeelden. Verschillende experts en regisseurs belichten diverse aspecten van dit proces. Aan bod komt onder meer:

Hoe gebruik je je creativiteit optimaal en hoe doe je dat onder druk; ben je dan
nog in staat de juiste keuzes te maken (Jeroen van der Weide)?

Hoe stimuleer je creativiteit bij je cast en crew (Threes Anna)?

Hoe kan de regisseur creatief omgaan met de nieuwe digitale mogelijkheden (Sidney Vollmer)?

Creativiteit van beeldende kunst tot zevende kunst (Michiel Romeyn).

Naar aanleiding van haar nieuwe documentaire Hoe luidt het land? vertelt Stella van Voorst van Beest wat haar inspireerde tot het maken van een portret van Nederland waarin geluiden het uitgangspunt vormen.

De middag eindigt met de presentatie van het boek De nieuwe regisseurs, geschreven door Paul Ruven en Robbert Vos. Waarbij uiteraard ook een aantal van de nieuwe regisseurs aan het woord zullen komen over wat hen inspireert.

Het programma:
Ochtendprogramma (exclusief voor DDG leden): 9.45 – 10.30 Ontvangst met koffie / thee 10.15 Inloop zaal Hoogt 1 10.30 Vertoning speelfilm Silent City, regie Threes Anna
12.15 – 13.00 Lunchpauze

Middagprogramma:
13.00-13.10 Opening
13.10-13.40 Jeroen van der Weide (creative consultant) Hoe gebruik je je creativiteit optimaal en hoe doe je dat onder druk; ben je dan nog in staat de juiste keuzes te maken?
13.40-14.10 Threes Anna (regisseur) Hoe stimuleer je creativiteit bij je cast en crew?
14.10-14.40 Sidney Vollmer (schrijver, regisseur, public speaker) Hoe kan de regisseur creatief omgaan met de nieuwe digitale mogelijkheden?
14.40 – 15.15 THEE PAUZE
15.15-15.45 Michiel Romeyn (acteur en beeldend kunstenaar) Creativiteit van beeldende kunst tot zevende kunst.
15.45-16.15 Stella van Voorst van Beest (regisseur) Naar aanleiding van haar nieuwe documentaire Hoe luidt het land? Vertelt Stella van Voorst van Beest wat haar inspireerde tot het maken van een portret van Nederland waarin geluiden het uitgangspunt vormen.
16.15-17.00 Presentatie boek De Nieuwe Regisseurs (Paul Ruven en Robbert Vos) Paneldiscussie met 2 of 3 geïnterviewden over inspiratie en creativiteit
17.00 BORREL – in het café van ‘t Hoogt

Deze dag, mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival, zal plaatsvinden in zaal 1 van Filmtheater ‘t Hoogt, te Utrecht. Graag bieden wij na afloop iedereen een drankje aan.

In verband met het beperkte aantal stoelen is het nodig te reserveren. Wil je komen, laat het ons weten op info@directorsguild.nl o.v.v. DDG seminar.

Datum: donderdag 27 september
Tijdstip: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Filmtheater ‘t Hoogt, zaal 1, Hoogt 4, Utrecht

Bron: DDG