Nominaties Filmproducenten Nederland Award bekend

De nominaties voor de Filmproducenten Nederland Award zijn bekend. Op maandag 1 oktober vindt op het Nederlands Film Festival de uitreiking plaats in Theater Kikker te Utrecht, aansluitend aan de NFF Talentdag.

De Filmproducenten Nederland Award is één van de drie prijzen die binnen de NFF Studenten Competitie worden uitgereikt om beginnend talent te stimuleren in hun verdere loopbaan in de filmindustrie. In totaal vertoont het festival 57 afstudeerfilms van de lichting 2011-2012.

Filmproducenten Nederland wil door het uitreiken van de prijs jong productietalent stimuleren om inhoud te geven aan het vak van producent waarbij de producent als creatief ondernemer, motor en maker centraal staat. De Filmproducenten Nederland Award bestaat uit een bedrag van € 5.000,- te besteden aan een nieuwe productie. Juryleden Hanneke Niens (KeyFilm) en San Fu Maltha (Fu Works) nomineerden:

In de NFF Studenten Competitie worden door een andere jury uitgereikt:
De Tuschinski Award, aan de regisseur van de beste afstudeerfilm 2012, een bedrag van € 5.000,-, beschikbaar gesteld door Pathé Theatres BV. En de Dioraphte Award, aan de film die of het crewlid dat zich weet te onderscheiden, een bedrag van € 5.000,- beschikbaar gesteld door Stichting Dioraphte. De genomineerden voor deze prijzen worden op 1 oktober aan het begin van de avond bekendgemaakt, waarna later de drie winnende studentenfilms onthuld worden.

Klik hier voor een overzicht van alle films binnen de NFF studentencompetitie.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september t/m 5 oktober. Jouw films, jouw festival. #nff2012

Bron: Nederlands Film Festival