Lancering online platform We Want Cinema tijdens Nederlands Film Festival

Op donderdag 4 oktober, tijdens het Nederlands Film Festival, vindt in Pathé Rembrandt in Utrecht de officiële lancering van We Want Cinema plaats. We Want Cinema is een nieuw online platform waarop je samen bepaalt wat er draait in de bioscoop.

Op wewantcinema.com kies je je favoriete film en een bioscoop bij jou in de buurt. Je promoot de film bij je vrienden en zodra er voldoende kaarten zijn verkocht verschijnt jouw favoriete film eenmalig op het witte doek!

Lekker onderuitgezakt in een zachte pluchen stoel. Dat nostalgische bioscoopgevoel, daar kan niets tegenop. Of toch wel? Stel dat je zelf zou kunnen kiezen wat er draait bij de bioscoop in jouw buurt. Die oude klassieker die jou zo ontroerde, de comedy die je van je stoel deed rollen van het lachen of die ene documentaire, die een wereld voor je opende. Met We Want Cinema verschijnt jouw favoriete film misschien wel in de bioscoop!

Bepaal, promoot, showtime!
We Want Cinema werkt heel eenvoudig. Op wewantcinema.com kies je een film uit de online catalogus van meer dan 1000 oude en nieuwe films, docu’s of samengestelde programma’s. Vervolgens kies je een tijd en locatie uit één van de 18 aangesloten bioscopen door heel Nederland. Je promoot het event via social media bij je vrienden en nodigt ze uit om met je mee te gaan. Aanhaken bij een bestaand event kan ook. Samen zorg je dat het event doorgaat; als voldoende mensen een ticket kopen wordt de film getoond. Zo herbeleef je je favoriete filmmomenten, samen met je vrienden of gelijkgestemden! Succesvolle events als Rabat (Eye Amsterdam), The Silence of the Lambs (Filmtheater de Uitkijk), Into the Wild (Filmtheater Gigant Apeldoorn) en Enternal Sushine of the Spotless Mind (Chasse Cinema Breda), hebben al plaatsgevonden.

Welke film kies jij?
In aanloop naar de lancering van We Want Cinema kun je tijdens het Nederlands Film Festival (26 september) op het Festivalpaviljoen op de Neude kiezen welke NFF schouwburgpremière op 4 oktober vertoond wordt. Want jouw favoriete premièrefilm door een Want-sticker te plakken op de filmposter van de film van jouw voorkeur. De winnende film wordt op 2 oktober via facebook.com/wewantcinema bekendgemaakt en is op 4 oktober als primeur te bewonderen op het witte doek.  Er is keuze uit de volgende films:

NONO, HET ZIGZAG KIND (Vincent Bal),
BELLICHER; CEL (Peter de Baan),
HET MEISJE EN DE DOOD (Jos Stelling),
THE DOMINO EFFECT (Paula van der Oest).