Zevende PAC-Festival 7 oktober bij Pathé

Zondag 7 oktober vindt in twaalf bioscopen* van Pathé het zevende PAC Festival plaats. Op één dag de voorpremières van vijf bijzondere speelfilms voor slechts 27,50 euro. Tickets zijn te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van de bioscopen.

10.30-12.40 uur: AMOUR Winnaar Gouden Palm 2012

Een ontroerend en confronterend drama van Michael Haneke met Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva en Isabelle Huppert. Websites film en distributeur.

De gepensioneerde muziekleraren Georges en Anne wonen in Parijs. Hun dochter, ook een musicus, woont met haar gezin in het buitenland. Na een herseninfarct raakt Anne aan één kant van haar lichaam verlamd. Dit stelt de relatie tussen Georges, Anne en hun dochter behoorlijk op de proef.

13.30-15.15 uur: THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER

Een speelfilm van Stephen Chbosky naar zijn gelijknamige bestseller. Met Emma Watson, Ezra Miller, Logan Lerman, Paul Rudd en Melanie Lynskey. Websites film en distributeur.

Een ontroerend drama – van de makers van Juno – over de heerlijke hoogtepunten en dramatische dieptepunten op de weg van tiener naar volwassene. De film behandelt voor velen herkenbare onderwerpen zoals populariteit, eerste liefde en seks. En de echte vrienden die je bij alle lief en leed door dik en dun blijven bijstaan.

15.35-17.30 uur: JAGTEN Beste acteur Cannes 2012

Een meeslepend drama van Thomas Vinterberg met Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Alexandra Rapaport en Annika Wedderkopp. Website distributeur.

Wanneer de 5-jarige Klara haar kleuterleider Lucas ten onrechte beschuldigt van misbruik, verandert zijn leven in een nachtmerrie. Het nieuws verspreidt zich snel en de inwoners van het dorp beginnen zich tegen hem te keren. De eens zo hechte lokale gemeenschap valt uit elkaar, terwijl Lucas tot doelwit is verklaard.

19.00-21.00 uur: Verrassingsfilm

21.20-23.15 uur: LAWLESS Officiële selectie Cannes 2012

Een misdaadfilm van John Hillcoat met Shia LaBeouf, Tom Hardy, Guy Pearce, Gary Oldman, Jessica Chastain en Mia Wasikowska. Websites film en distributeur.

De drie broers Bondurant besluiten tijdens de drooglegging een illegale drankhandel op te zetten. Met de hulp van de crimineel Floyd Banner groeit die uit tot een succesvolle onderneming. Daarmee halen ze zich echter de woede op de hals van special agent Rakes, die een gewelddadige werkwijze niet schuwt bij het naleven van de wet.

Bron: The Publicity Company