Groot aantal Nederlandse films naar Filmfest Hamburg

Nederland is goed vertegenwoordigd op de twintigste editie van Filmfest Hamburg. Maar liefst vijf Nederlandse films en vijf Nederlandse co-producties zijn geselecteerd voor het festival, dat plaats vindt van 26 september t/m 6 oktober.

Jackie, Antoinette Beumer’s nieuwste film die tijdens het afgelopen Toronto International Film Festival zijn internationale première beleefde, wordt vertoond binnen het Eurovisuell programma. De film maakt daarmee kans op de Publieksprijs.

Kauwboy van Boudewijn Koole is geselecteerd voor de competitie van Michel, het jeugdprogramma van Filmfest Hamburg. Koole’s film heeft sinds de wereldpremière op de Berlinale dit jaar al veel belangrijke internationale prijzen gewonnen en is geselecteerd als Nederlandse inzending naar de Academy Awards in de categorie Best Foreign Language Film. Ook onderdeel van de competitie van Michel is Blijf! van Lourens Blok, die eerder deze maand in Duitsland de prijs voor Beste Speelfilm ontving tijdens het Lucas Internationaal Jeugdfilmfestival.

Joost van Ginkel’s eerste speelfilm 170 Hz en de documentaire Wavumba van Jeroen van Velzen zijn opgenomen in Agenda 21, de festivalsectie met hedendaagse wereldcinema. In dezelfde sectie zijn de Nederlandse minoritaire co-producties In My Mother’s Arms van Mohamed Jabarah Al-Daradji en Atia Jabarah Al-Daradji en The Invisible Men van Yariv Mozer te zien.

De minoritaire co-producties Snake Dance van de regisseurs Manu Riche en Patrick Marnham, en The Fifth Season van Peter Brosens en Jessica Woodworth worden vertoond binnen het Three Colours Green-programma met films over het milieu en duurzaamheid.

The Last Christeros van Matías Meyer, ook een minoritaire co-productie, is geselecteerd voor Vitrina, het festivalonderdeel met films uit Spaans- en Portugeessprekende landen.

Filmfest Hamburg: www.filmfesthamburg.de

Bron: EYE