EYE: cursus filmgeschiedenis bijna van start

Maandagavond start de cursus bij The Story of Film, de film gaat donderdag ook als losse delen in première na overweldigend goede Nederlandse pers.

Let op: de pont tussen het CS en Buiksloterweg van en naar EYE vaart niet wegens werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn op 25 september en 2 en 9 oktober. EYE werkt aan vervangend vervoer over water of weg. Hou de website in de gaten.

Passe-partouts te koop voor vijftien delen The Story of Film

Aanvang cursus met nabesprekingen Dana Linssen (NRC, Filmkrant) wekelijks op de maandagavond: 24 september. Nog enkele plaatsen beschikbaar. De eerste pers: “…overweldigend project…fantastische analist…prachtige fragmenten…fascinerende voetnoten…” (*****, Parool); “…in alle opzichten monumentale ode aan de cinema.” (*****, Telegraaf); “Associatief, heel persoonlijk en met verbluffende kennis van zaken…De vijftien uur van zijn The Story of Film vliegen voorbij.” (NRC); “De serie is een must-see; een schat aan materiaal, verdiept dankzij de visie van een creatieve interpreet.” (Trouw); “…het geweldige filmepos The Story of Film…” (Filmkrant).

Le voyage extraordinaire

Première donderdag 20 sept., 19.45. Speelse documentaire over de restauraratie van Georges Méliès’ Le voyage dans la lune, een van de moeilijkste en duurste filmrestauraties ooit. Na afloop de vertoning van Le voyage dans la lune met nieuwe muziek van de Franse band AIR.

EYE is op zoek naar jouw familiefilms

De Home Movie Day is een internationaal eerbetoon aan de amateurfilm. Wil je met ons de speciale tiende editie van Home Movie Day (HMD) vieren? Stuur dan je zelfgemaakte (familie)film in vóór 10 oktober en maak kans op vertoning van je film op het grote doek tijdens HMD op 20 oktober. Thema: jubilea en huwelijken in en om Amsterdam-Noord.

Turkish Beat: nieuwe Turkse filmers

Ter gelegenheid van de viering van vierhonderd jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije presenteert EYE van 20 t/m 26 september Turkish Beat, een overzicht van de jonge Turkse cinema. Het programma geeft een dwarsdoorsnee van de recente filmproductie in Turkije, waar de filmcultuur de laatste jaren een flinke opleving beleeft. De selectie is samengesteld door Istanbul Modern, het in 2004 opgerichte museum voor moderne en hedendaagse kunst.