Stem voor de Afficheprijs

Op donderdagavond 4 oktober wordt tijdens de Talkshow op het Nederlands Film Festival de 12e Cinema.nl Afficheprijs uitgereikt, een publieksprijs voor de beste filmposter van het afgelopen jaar.

Volgens de vakjury, afkomstig uit alle geledingen van de filmwereld, staken er vijf bovenuit: L’AMOUR DESMOULES, DOODSLAG, DE HEINEKEN ONTVOERING, KAUWBOY en KYTEMAN NOW WHAT?. Al deze films draaien ook tijdens de 32e editie van het NFF.

Opvallend: twee van de vijf filmposters werden gemaakt door Brat Ljatifi, die de Afficheprijs al twee keer eerder won. Ook de winnaars van vorig jaar, Joost Hiensch en Susanne Keilhack van het Amsterdamse ontwerpbureau Shosho, maken opnieuw kans op de prijs, net als de winnaar van 2010, Marc Koppen.

Het woord is nu aan het publiek. Via het online stemformulier kan tot en met woensdag 3 oktober, 12.00 uur worden gestemd. De winnaar van de 12e Cinema.nl Afficheprijs (bestaand uit een bedrag van 2.500 euro en een wisseltrofee: een ingelijst affiche van de klassieker Jonge harten, ontworpen door Titus Leeser) wordt donderdagavond 4 oktober bekend gemaakt op het Nederlands Film Festival in de Talkshow gepresenteerd door Isolde Hallensleben.

Geef uw stem!
Nu is het woord aan het publiek. Via Cinema.nl kan tot en met woensdag 3 oktober, 12.00 uur worden gestemd. De winnaar van de 12e Cinema.nl Afficheprijs wordt op 4 oktober bekendgemaakt in de dagelijkse Talkshow van het Nederlands Film Festival.

Het stemformulier vind je hier.

 

Het 32e Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober. Bekijk het hele programma op filmfestival.nl of lees het NFF Magazine. Jouw films, jouw festival. #nff2012