Gouden Film voor DE VERBOUWING

DE VERBOUWING, de verfilming van het succesvolle boek van Saskia Noort, heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken. Daarmee sleept de spannende thriller van Will Koopman, die sinds donderdag 6 september in de bioscoop draait, een Gouden Film in de wacht.

Regisseur Will Koopman werd vandaag door acteur Peter Blok verrast met de Gouden Film die uitgereikt werd namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Na de succesvolle films TERUG NAAR DE KUST en GOOISCHE VROUWEN regisseerde Will Koopman ditmaal de thriller DE VERBOUWING, naar het gelijknamige boek van Saskia Noort. De spannende film vertelt het verhaal van plastisch chirurg Tessa van Asselt (Tjitske Reidinga), die eigenaresse is van een privékliniek en bezig is met het opbouwen van een glansrijke carrière. Wanneer de verbouwing van haar huis, geleid door haar man Rogier (Mark Rietman), dreigt uit te lopen op een regelrechte ramp, haar huwelijk begint te wankelen en er ook zakelijke problemen ontstaan, begint haar zo perfect opgebouwde wereld langzaam in te storten. Dan krijgt ze echter hulp uit onverwachte hoek; een vroegere schoolvriend, de charmante Johan (Peter Blok). Hij belooft dat hij al haar problemen zal oplossen, maar ook hij kan de kwetsbare Tessa niet helpen. Langzaam maar zeker en onontkoombaar wordt Tessa meegetrokken in zo’n benarde, levensgevaarlijke situatie dat er geen uitweg meer mogelijk lijkt.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Het scenario van DE VERBOUWING is geschreven door Lex Wertwijn. De film is geproduceerd door Column Film (Gijs van de Westelaken) en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds.  Entertainment One Benelux verzorgt de distributie in Nederland. DE VERBOUWING draait momenteel in 109 zalen in Nederland en is ook te zien tijdens het 32e Nederlands Film Festival dat plaatsvindt in Utrecht van 26 september t/m 5 oktober 2012.

www.deverbouwingfilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival