Openbare auditie tijdens het Nederlands Film Festival voor OLA’S UNIVERSE

Gezocht: Stoere meisjes en jongens tussen 11-17 jaar voor één van de hoofdrollen van de nieuwe film van regisseur Coco Schrijber: OLA’S UNIVERSE. Iedereen die zelf weleens op het witte doek wil schitteren, kan zich aanmelden via casting@filmfestival.nl voor deze openbare casting op zaterdag 29 september op het Nederlands Film Festival.

De casting wordt gehouden in kader van het hoofdthema DE BELOFTE in samenwerking met castingbureau Elskes Kast. Meer informatie is te vinden op www.filmfestival.nl.

OLA’S UNIVERSE is een psychologische roadmovie over de jonge Ola, een levenslustig maar ook beschadigd meisje dat haar familie is verloren en op zoek gaat naar een zielsverwant. OLA’S UNIVERSE is geen jeugdfilm, maar bedoeld voor een publiek van 18 jaar en ouder.

Coco Schrijber is de scenarist en regisseur van OLA’S UNIVERSE. Coco staat bekend om haar sterk visuele films over verrassende thema’s zoals de schoonheid van oorlog (FIRST KILL) of de positieve kant van verveling (BLOODY MONDAYS & STRAWBARRY PIES). Zij won in totaal 17 prijzen met vijf films waarvan haar laatste film BLOODY MONDAYS & STRAWBARRY PIES werd onderscheiden met een Gouden Kalf en tevens de officiële inzending voor de Oscars was.

OLA’S UNIVERSE is een project met een Nederlandse én internationale cast. Voor deze film is een samenwerking opgezet tussen producenten uit Nederland (Dutch Mountain Movies), Duitsland (Pandora Film), België (Minds Meet) en de Amerikaanse acteur John Malkovich.

De film zal worden opgenomen in het voorjaar van 2013 in Nederland, België en Duitsland en wordt in 2014 uitgebracht in de bioscoop door distributeur Cinéart voor een volwassen publiek.

De film OLA’S UNIVERSE wordt onder andere gecast door het castingburo Elskes Kast. Elskes Kast bestaat ruim 12 jaar onder leiding van Elske Falkena en is gespecialiseerd in het casten van kinderen en jongeren voor film en tv-series zoals KIKKERDRIL, OORLOGSWINTER, JOY, ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET, DOLFJE WEERWOLFJE, PATATJE OORLOG, BRAMMETJE BAAS en KAUWBOY. Op de castingdag zijn meerdere castingdirectors van Elskes Kast aanwezig.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september t/m 5 oktober. Jouw films, jouw festival. #nff2012

Bron: Nederlands Film Festival