DDG seminar tijdens Nederlands Film Festival op 27 september

Op donderdagmiddag 27 september vindt tijdens het Nederlands Film Festival het jaarlijkse DDG-seminar plaats, met dit keer als thema: DE REGISSEUR ALS CREATIEVE SPIL.

Een middag over creativiteit en hoe je dat als regisseur kunt inzetten, overbrengen en verbeelden. Verschillende experts en regisseurs belichten diverse aspecten van dit proces. Aan bod komt onder meer:

  • Hoe gebruik je je creativiteit optimaal en hoe doe je dat onder druk; ben je dan nog in staat de juiste keuzes te maken (Jeroen van der Weide)?
  • Hoe stimuleer je creativiteit bij je cast en crew (Threes Anna)?
  • Hoe kan de regisseur creatief omgaan met de nieuwe digitale mogelijkheden (Sidney Vollmer)?
  • Creativiteit van beeldende kunst tot zevende kunst (Michiel Romeyn).
  • Naar aanleiding van haar nieuwe documentaire Hoe luidt het land? vertelt Stella van Voorst van Beest wat haar inspireerde tot het maken van een portret van Nederland waarin geluiden het uitgangspunt vormen.
  • De middag eindigt met de presentatie van het boek De nieuwe regisseurs, geschreven door Paul Ruven en Robbert Vos. Waarbij uiteraard ook een aantal van de nieuwe regisseurs aan het woord zullen komen over wat hen inspireert.

Deze dag, mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival, zal plaatsvinden in zaal 1 van Filmtheater ‘t Hoogt, te Utrecht. Graag bieden wij na afloop iedereen een drankje aan.

In verband met het beperkte aantal stoelen is het nodig te reserveren. Wil je komen, laat het ons weten op info@directorsguild.nl o.v.v. DDG seminar.

Datum: donderdag 27 september
Tijdstip: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Filmtheater ‘t Hoogt, zaal 1, Hoogt 4, Utrecht

Bron: DDG