Magnesium wint KNF-prijs

Magnesium van regisseur Sam de Jong is door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten bekroond met de KNF Prijs voor Beste Filmacademieproductie 2012. Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

De winnaar is bepaald door een enquête onder alle KNF-leden die de producties van de Filmacademie hebben gezien tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival, dat begin juli plaatsvond. Hierbij was de Filmacademie te gast bij EYE Film Instituut Nederland.

Magnesium werd vrijwel unaniem verkozen. De jury was vooral te spreken over de structuur, het scenario, de montage en de cameravoering. De Jong kreeg de prijs donderdagavond op de Filmacademie in Amsterdam.

De film volgt een jonge turnster in aanloop naar de kwalificatiewedstrijden van het Europees Kampioenschap. Kort voor het evenement dreigen enkele ontwikkelen op het persoonlijke vlak haar gehele carrière te ontsporen. De Jong vond zijn hoofdrolspeelster, turnster Denise Tan, via Facebook.

Magnesium is op 23 september te zien bij Omroep Human en is vanaf 26 september ook te zien op het Nederlands Film Festival.

Bron: Novum