Diverse Nederlandse producties genomineerd voor Prix Europa

Naast de documentaire De Prijs van de Hemel zijn onder andere ook de telefilm ‘Doodslag’ en de dramaserie ‘Lijn 32′ genomineerd voor een Prix Europa.

Doodslag, geregisseerd door Pieter Kuijpers, gaat over een ambulancebroeder die tijdens zijn werk te maken krijgt met asociaal gedrag. Op een dag besluit hij van zich af te bijten. De hoofdrollen worden gespeeld door Theo Maassen en Gijs Scholten van Aschat. Venlonaar Marcel Lenssen schreef het scenario.

De achtdelige serie Lijn 32 is geregisseerd door Maarten Treurniet en vertelt het verhaal van de personen die in buslijn 32 zitten die verongelukt. Hoewel alle personages hun eigen verhaallijnen hebben die toevallig lijken samen te komen in de fatale busrit van lijn 32, blijken er in de loop van de serie talloze dwarsverbanden tussen hun verhalen te bestaan.

De Prix Europa is Europa’s grootste festival voor mediaproducties met een open en publieke jurering. Dit jaar werden 640 producties door 270 Europese omroepen uit 38 landen ingezonden. De winnaars worden op 26 oktober bekendgemaakt in Berlijn.

Alle Nederlandse genomineerden:

Genomineerd in de categorie Televisie zijn: Toestemming om te vuren (VPRO), Sunny Side of Sex – Uganda (Viewpoint Productions BV), Vast (NPO), Snow White (Mosi Movies), Powermapping (VPRO), De Prijs van de Hemel (Bonanza Films), Stuff Everywhere (Viewpoint Productions BV), Lijn 32 (IDTV Drama), Doodslag (NPO) en Ouwehoeren (Submarine).

In de categorie Radio zijn vier nominaties te vinden. Het gaat om 1-Minuutje (Radiomakers Desmet), My Face is an Open Book (Mikea Media), Plots (VPRO Radio), De Nederlandse Maagd (NPO).

On the Ground Reporter (Butch & Sundance Media), Vroege Vogels (VARA), The Art of Pho (Submarine Channel) en Nederland van Boven (VPRO) zijn genomineerd in de categorie Online.

Bron: Villamedia.nl