DE PRIJS VAN DE HEMEL genomineerd voor Prix Europa

De documentaire DE PRIJS VAN DE HEMEL, van Jack Janssen is genomineerd voor de prestigieuze Prix Europa, de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste Europese televisie-, radio- en nieuwe-mediaproducties. Op vrijdag 26 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de ‘Night of Results’ van het Prix Europa Festival in Berlijn.

De PRIJS VAN DE HEMEL gaat over de ontwikkeling van het jonge voetbaltalent Pablo Rosario. Filmmaker Jack Janssen volgde de potentiële topspeler tussen zijn 13de en 14de jaar. Een jaar waarin er veel voor hem op het spel staat. Als Pablo dertien wordt breekt de tijd aan om te bewijzen dat hij zijn grote belofte als profvoetballer, ondanks een moeilijke thuissituatie en een onberekenbare voetbalwereld, waar kan maken. Pablo moet zich op allerlei fronten bewijzen. Zowel Ajax, PSV als Feyenoord willen Pablo aan hun selectie toevoegen, maar ook op school moet hij laten zien wat hij kan.

Niet eerder werd in Nederland een potentiele topvoetballer in zo’n cruciale fase van zijn leven van dichtbij gevolgd.

DE PRIJS VAN DE HEMEL is een coproductie van Bonanza Films en HUMAN en is 7 juni jl. uitgezonden. De film wordt tevens vertoond tijdens de 32e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Afbeelding: Filmstill uit PRIJS VAN DE HEMEL

Bron: NFF