Nominaties Visser-Neerlandiaprijs voor scenario bekend

De scenarioschrijvers Marnie Blok, Saskia Diesing/Eveline Verwoerd en Rudy Morren zijn genomineerd voor de Visser-Neerlandiaprijs voor scenario. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

Het ANV organiseerde met het Netwerk Scenarioschrijvers en de Scenaristengilde een wedstrijd voor een scenario voor een nog te produceren Nederlandstalige speelfilm. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 14 september 2012 op het Filmfestival Oostende.
Met deze wedstrijd wil het ANV scenario’s die nog niet in productie zijn genomen onder de aandacht brengen en zo de kans tot realisatie vergroten.

De jury, bestaande uit Jan Verheyen (filmregisseur en voorzitter van de jury), Hans Beerekamp (filmrecensent), Hilde de Laere (filmproducent), Jean-Claude Van Rijckeghem (scenarioschrijver en filmproducent) en Digna Sinke (filmproducent en filmregisseur), beoordeelde 44 inzendingen en selecteerde daaruit de genomineerden.

Death And The maiden van Rudy Morren
“Een psychologische thriller over een dokter die twee slachtoffers van een auto-ongeluk het leven wil redden en er gaandeweg achterkomt dat zij de moordenaars zijn van zijn vrouw. Zij weten als enigen wat er met zijn sindsdien verdwenen dochter is gebeurd.”

Fit To Fly van Saskia Diesing en Eveline Verwoerd
“Naar de gelijknamige medische verklaring die vlak voor een uitzetting wordt getekend – een grillige roadmovie over een ontregelende reis vol falende protocollen, verstikkende bureaucratie en vergeten rituelen.”

Nadra van Marnie Blok.
“Na vijfentwintig jaar slachtoffer te zijn geweest van de leugens en laffe keuzes van haar moeder, en een speelbal te zijn geweest van een politieke strijd tussen de Moslims en de Christenen, neemt Bertha Hertogh – alias Nadra – het heft eindelijk in eigen handen.”

Sinds 1955 organiseert het ANV schrijfwedstrijden voor drama oorspronkelijk voor een toneelspel, later ook voor hoor- en televisiespelen. Schrijvers als Harry Mulisch, Hella S. Haasse, Cees Nooteboom, Toon Tellegen, Theun de Vries, Vonne van der Meer, Guy Bernaert, Luc van Brussel en Haye van der Heyden wonnen aan het begin van hun carrière de prijs. Dit jaar werd voor het eerst een wedstrijd voor scenario georganiseerd.

Noteer alvast de datum:

vrijdag 14 september 2012 om 18.00 uur
Bekendmaking en uitreiking Visser-Neerlandiaprijs voor scenario
Kinepolis, Koningin Astridlaan 12, 8400 Oostende.

Registreer uw komst bij: marketing@filmfestivaloostende.be

Bron: DDG