Alexander Rinnooy Kan voorzitter Raad van Toezicht EYE

Alexander Rinnooy Kan treedt vanaf 2 oktober aan als de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van EYE.

Rinnooy Kan volgt Sijbolt Noorda op. Dat maakt het filminstituut donderdag bekend.

De zittende Raad van Toezicht stapt op. Daarvoor komen vijf nieuwe leden. Waaronder Caroline Princen (lid Raad van Bestuur ABN Amro), Hermine Voûte (partner Loyens & Loeff), Jan Debbaut (bijzondere hoogleraar kunstpresentatie aan de Rijksuniversiteit Groningen, oud-directeur Collecties van de Britse Tate-musea), Siebe van Elsloo (CFO Stage Entertainment) en Robbert Aarts(CEO Fintage House).

“Ik ben verheugd met de komst van de nieuwe leden van de Raad van Toezicht. Hun kennis en ervaring in de politieke, culturele- en entertainmentsector en het bedrijfsleven is van grote toegevoegde waarde voor EYE”, zegt Directeur Sandra den Hamer.

“We moeten ervoor blijven zorgen dat er een stevig financieel, bestuurlijk, politiek en publiek draagvlak is voor zo’n mooi museum als EYE”, reageert Rinnooy Kan.

Door: NU.nl