Ximon brengt films en tv-series naar de iPad

Vandaag lanceert Ximon, de video-on-demand dienst voor kwaliteitsfilm en series, een applicatie voor de iPad. Hiermee komt een unieke catalogus van ruim 2400 films en afleveringen voor het eerst beschikbaar voor iPadgebruikers in Nederland.

De applicatie is gratis te downloaden en maakt het mogelijk om de Ximon film- en tv-catalogus te bekijken via de iPad. Het aanbod van Ximon kenmerkt zich door een uitgebreide collectie internationale arthousefilms en documentaires, tijdloze klassiekers en het grootste aanbod Nederlandse films. Wekelijks verschijnen er nieuwe titels.

Maximale kijkervaring: via PC en iPad

Ximon streeft naar een maximale kijkervaring. Alle video’s worden gestreamd in een zo hoog mogelijke kwaliteit. iPad 3 gebruikers kunnen met de app genieten van Full HD streams tot 1080p. Trailers zijn gratis en voor het merendeel van de films in de catalogus beschikbaar. De applicatie ondersteunt ook ‘Airplay’ naar de Apple TV: hiermee kan een film met één handbeweging van de iPad naar de televisie worden gestuurd.

Naast PC en Mac (via ximon.nl) kun je met deze applicatie nu ook op je iPad genieten van de films en series van Ximon. Eénmaal aangeschafte films kun je probleemloos zowel via je PC als via de iPad worden bekeken. Het beschikbaar komen van de iPad applicatie is een belangrijke stap in het realiseren van de doelstelling om films en series overal en altijd on-demand beschikbaar te maken. Dit jaar nog worden door Ximon de applicaties voor de belangrijkste Smart TV’s en de PlayStation gelanceerd. Ximon verwacht volgend jaar een applicatie voor Android tablets uit te brengen.

Makkelijk en voordelig: abonnement en prepaid

Ximon is de enige Nederlandse video-on-demand dienst die kijkers een ‘all you can watch’ abonnement biedt: Ximon Plus. Hiermee kun je voor € 9,50 per maand onbeperkt films en series uit de Plus catalogus kijken op je PC en iPad. Naast Ximon Plus kun je gebruik maken van prepaid-tegoed om films en afleveringen via de applicatie te kijken.

Over Ximon.nl

Ximon is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Filmproducenten Nederland en EYE Film Instituut Nederland. Het doel van Ximon is om alle Nederlandse films en TV-series direct toegankelijk te maken voor de consument. Via Ximon.nl kunnen consumenten in hoge kwaliteit Nederlandse en buitenlandse speelfilms, documentaires en TV-drama bekijken op het moment waarop zij daar behoefte aan hebben. Van de inkomsten gaat het grootste deel terug naar de makers en rechthebbenden. Ximon voegt dagelijks nieuwe films, documentaires en tv-series toe aan haar catalogus.

Bron: Ximon