NFF Online Competitie publieksstemming start vandaag

De selectie voor de zevende editie van de NFF Online Competitie is bekend. In totaal werden er tot 1 augustus 196 korte films via YouTube ingezonden, waarvan er 91 zijn geselecteerd.

De competitie kent de vijf categorieën fictie, animatie, documentaire, videoclip en de nieuwe categorie innovatief. Binnen elke categorie maakt een film kans op een prijs van €2.500,-. Stemmen voor de overkoepelende UPC Publieksprijs t.w.v. €2.500,- kan vanaf vandaag tot en met zondag 30 september via NFFonlinecompetitie.nl.

De geselecteerde films zijn te bekijken op het NFF-kanaal op YouTube: youtube.nl/nff. In 2008 gingen YouTube en de NFF Online Competitie een samenwerking aan die ook in 2012 wordt voortgezet. Met ruim 28.000 stemmen en bijna 200.000 views in 2011 was de online competitie zeer succesvol te noemen.

De geselecteerde films maken kans op de NFF Online Competitie UPC Fictie Prijs, UPC Animatie Prijs, UPC Innovatie Prijs, de Holland Doc 24 Documentaire Prijs, de TAX Videoclip Prijs en de UPC Publieksprijs. Aan alle prijzen is een geldbedrag van €2.500,- verbonden. De prijsuitreiking vindt woensdagavond 3 oktober plaats tijdens het Nederlands Film Festival, aansluitend op de Favoriete Online Avond van lifestylemagazine Bright.

Jury
Een vakjury van film- en internetprofessionals bepaalt de winnaars van de vijf categorieprijzen van de NFF Online Competitie. De jury van de NFF Online Competitie 2012 bestaat uit: Tim Murck (acteur en multimedia adviseur), Mark Giesbers (Vice President marketing en content bij UPC), Erwin Houtenbrink (filmprogrammeur festivals), Astrid Bussink (documentairemaakster) en Henk de Hooge (oprichter en CEO dutchcowboys.nl). Het Nederlandse publiek kiest de winnaar van de UPC Publieksprijs in september 2012 op basis van stemmen die zij via NFFonlinecompetitie.nl uitbrengt.

De NFF Online Competitie wordt mede mogelijk gemaakt door UPC, Holland Doc 24, TAX-videoclipfonds en YouTube en is onderdeel van het Nederlands Film Festival, dat van 26 september t/m 5 oktober plaatsvindt in Utrecht. Jouw films, jouw festival. #nff2012

Bekijk hier de promo van de NFF Online Competitie.

NFFonlinecompetitie.nl