Oproep dansfilm Point Taken 3 – deadline indiening 3 september

Het Mediafonds en het Fonds Podiumkunsten organiseren i.s.m. de NTR en Cinedans voor de derde keer het crossdisciplinaire dansfilmproject Point Taken. Dit project bestaat uit vier korte dansfilms van circa acht minuten. Choreografen en filmers kunnen gezamenlijk met een eigen producent een aanvraag indienen voor een korte en eigenzinnige dansfilm.

De dansfilms met een productiebudget van maximaal € 90.000 zullen in de periode oktober 2012 – februari 2013 gerealiseerd worden. De vier films gaan in maart 2013 tijdens Cinedans in première, gevolgd door televisie-uitzending door de NTR.

Als u mee wilt doen aan dit project gelden o.a. de volgende voorwaarden:

.  de choreograaf en cineast werken vanaf het eerste moment samen aan het filmscenario;

.  de dansfilm mag niet gebaseerd zijn op een bestaande dansvoorstelling;

.  de aanvraag is een gezamenlijke aanvraag van choreograaf en cineast i.s.m. een producent met aanwijsbare ervaring op het terrein van de korte film of dansfilm;

.  de choreograaf heeft ten minste twee jaar professionele ervaring en de filmmaker heeft ten minste twee films op zijn naam staan. Dit hoeven geen dansfilms te zijn;

.  de choreograaf, cineast en producent wonen en werken in Nederland;

.  de aanvraag voldoet aan de richtlijnen Point Taken 3.

Download het aanvraagformulier Point Taken 3.

Uw plan kunt u tot uiterlijk 3 september 2012 17.00 uur indienen bij het Mediafonds, Herengracht 609, 1017 CE Amsterdam, t.a.v. Miryam van Lier. Een gezamenlijk commissie van het Mediafonds, het Fonds Podiumkunsten en de NTR nodigt medio september een eerste selectie van makers uit voor een mondelinge toelichting. Eind september wordt de definitieve selectie van projecten bekend gemaakt.

Voor overige informatie over Point Taken 3:

Miryam van Lier, Mediafonds
e: miryam.van.lier@mediafonds.nl
t: 020-623 39 01

Ron Visser, Fonds Podiumkunsten
e: r.visser@fondspodiumkunsten.nl
t: 070-707 27 30

Bron: