Voor NBF-leden: uitnodiging filmavond MILO op 10 september

De DDG, Netwerk Scenarioschrijvers zullen samen met de NBF het komende jaar een reeks voorpremières met nagesprek organiseren voor hun leden. De serie filmavonden voor professionals gaat van start met de voorvertoning van MILO op maandag 10 september.

Het Netwerk Scenarioschijvers, de DDG en de NBF organiseren op maandag 10 september een speciale voorvertoning van MILO, geschreven door Roel en Berend Boorsma en Heather Imani en geregisseerd door Roel en Berend Boorsma.
Na afloop van de film zullen Roel en Berend Boorsma én editor Marc Bechtold in gesprek gaan over de ontwikkeling en de totstandkoming van de film met deze keer speciale aandacht voor scenario, regie en montage.

Het speelfilmdebuut van Roel en Berend Boorsma ontving op het Giffoni Filmfestival in Italië een speciale prijs voor originaliteit en creativiteit in storytelling en zal vanaf november te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

MILO (10) lijdt aan een zeldzame genetische afwijking, maar is zich hier niet van bewust. Hij wordt onder strikte controle gehouden door zijn neurotische ouders: die zijn genante afwijking koste wat het kost voor hemzelf en de buitenwereld verborgen houden. Een mislukte kidnapping, een bijzondere vriendschap en een gewelddadige confrontatie, dwingen Milo en zijn ouders om de imperfecties in hun levens te omarmen.

De productie van MILO is in handen van Fu Works en de Ierse producent Samson Films, in coproductie met A Private View uit België.

Mis deze kans niet om collega filmmakers het hemd van het lijf te vragen! Ben je lid van de NBF en wil je erbij zijn? Laat het ons weten door uiterlijk woensdag 5 september een mail te sturen naar nbf@nbf.nl o.v.v. ‘MILO’. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, de aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Plaats: EYE, IJpromenade 1, Amsterdam
Datum: maandag 10 september 2012
Tijd: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)

Met dank aan het Nederlands Filmfonds.

Deze filmavond is onderdeel van een reeks voorpremières met nagesprek die het Netwerk Scenarioschrijvers en de DDG organiseren in samenwerking met de NBF en de beroepsorganisaties van cameramensen, editors en acteurs.