Gouden Film voor BRAMMETJE BAAS

In de zomervakantie zijn er tot nu toe al meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop gegaan voor BRAMMETJE BAAS, de film van regisseur Anna van der Heide naar het scenario van Tamara Bos. Hoofdrolspeelster Katja Herbers en regisseur Anna van der Heide verrasten de jonge hoofdrolspeler Coen van Overdam na afloop van zijn eerste schooldag met de Gouden Film die uitgereikt werd namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

De energieke Brammetje is zeven jaar en kan een heleboel dingen heel goed. Hij kan al AVI 2 lezen, drummen op de tafel, hoger springen dan zijn vader (op de trampoline) en wel drie meisjes op de kar over het schoolplein trekken. Er is eigenlijk maar één ding dat Brammetje helemaal niet goed kan, en dat is stil zitten.
Brammetje Baas denkt veel na over de wereld om hem heen. Hij heeft ontzettend veel zin om naar groep drie te gaan. Maar dan komt hij bij de strenge meester Vis in de klas. De ouderwetse meester Vis heeft geen oog voor de binnenwereld van het bewegelijke, ongeconcentreerde jongetje en zet alles op alles om Brammetje in de pas te laten lopen. De ouders van Brammetje worstelen met de vraag in hoeverre zij van hun zoontje moeten verlangen dat hij zich aanpast zonder doodongelukkig te worden.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

BRAMMETJE BAAS is geproduceerd door BosBros in coproductie met de AVRO. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en maakt onderdeel uit van Cinema Junior 2010 dat de artistieke Nederlandse jeugdfilm wil stimuleren. Benelux Film Distributors verzorgt de distributie in Nederland. BRAMMETJE BAAS draait momenteel in 76 zalen in Nederland.

www.brammetjebaas.nl