SBS lanceert KIJK eerder

SBS Broadcasting heeft de service KIJK eerder gelanceerd. Gebruikers kunnen nieuwe Nederlandse programma’s van SBS 6, Net 5 en Veronica online bekijken voordat ze op televisie worden uitgezonden.

Villa Morero, Dokter Tinus en Achter Gesloten Deuren zijn al te zien via sbs6.nl/kijkeerder en net5.nl/kijkeerder. Veronica volgt binnenkort. Binnenkort zijn ook de eerste afleveringen van Junior MasterChef, Waar Is De Mol?, The Bachelor, Veronica goes couchsurfing en Casanova Bootcamp online te bekijken voordat ze op tv te zien zijn.

Edwin Valent, creatief directeur SBS: “KIJK eerder is één van de vele stappen die we de komende maanden gaan zetten om onze formats beter en innovatiever aan onze gebruikers aan te bieden. Hiermee kan iedereen onze nieuwe Nederlandstalige programma’s eerder online bekijken vóórdat ze op televisie zijn geweest. De komende weken zal het aanbod nog verder worden uitgebreid. KIJK eerder is onderdeel van de full media format strategie waarmee we gaan zorgen dat kijkers zelf bepalen waar, wanneer en hoe ze onze content ervaren. Het is een kleine voorbode van wat er vanaf 3 september nog meer gaat gebeuren.”

Wanneer SBS aan de service een betaalmodel gaat koppelen is nog niet duidelijk, de programma’s worden nu kosteloos en zonder reclame aangeboden.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine