Theo Maassen houdt filmconference op Gouden Kalveren Gala

Theo Maassen opent met een filmconference op vrijdag 5 oktober het Gala van de Nederlandse Film, de slotavond van de 32e editie van het Nederlands Film Festival.

Op deze avond, wanneer de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse film, worden uitgereikt, bespreekt de cabaretier de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen filmjaar. De VPRO zendt de uitreiking om 20.30 uur live uit op Nederland 1.

Maassen kijkt uit naar zijn tien minuten durende filmconference, die hij speciaal voor deze avond aan het schrijven is. ‘Maar ik wil nog niets loslaten over welke reputaties deze avond gaan sneuvelen, omdat ik vermoed dat Reinout Oerlemans dan niet meer komt opdagen’, aldus de cabaretier desgevraagd.

Naast zijn optreden op het gala is er op woensdag 3 oktober een speciale dag op het Nederlands Film Festival rondom de cabaretier: Een soort van Theo Maassen dag. Hier worden de films DOODSLAG en THE DOMINO EFFECT vertoond. In beide films speelt Maassen een grote rol. Ook staat deze dag de documentaire ALLES VOOR EEN LACH geprogrammeerd, waarin de cabaretier met vier collega-comedians terugblikt op een groot inspirator, Rob van Liempt, van stand-upclub Comedytrain. Daarnaast staat de filmregistratie van zijn theaterprogramma ZONDER PARDON op de agenda. De dag wordt afgesloten met een optreden van Maassen: hij speelt in de Stadsschouwburg Utrecht zijn veelgeprezen voorstelling Met alle respect en is te gast in de NFF Talkshow (Blauwe Zaal).

Naast de live uitzending van de Gouden Kalveren uitreiking, verzorgt de VPRO op Cinema.nl dagelijks reportages rechtstreeks vanaf het festival. Op Nederland 2 zendt de VPRO nog twee filmprogramma’s uit. Op 26 september en 3 oktober praat Daphne Bunskoek in NFF Special op verschillende locaties met acteurs en regisseurs over onder meer nieuwe films die tijdens het festival in première gaan. In Cinema De Jong gaat Wilfried de Jong vrijdag 28 september met vier bekende acteurs en actrices in op het vak, de liefde voor het spel, wat hun inspireert én de technieken. Een gevarieerde filmavond vol films, scènes en acteergeweld van de beste acteurs en actrices uit de Benelux.

Het 32e Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober. Jouw films, jouw festival. #nff2012

Bron: Nederlands Film Festival