Korte fictie film DE BALANS van Mark Ram Nederlandse Oscarinzending

De korte fictie film DE BALANS van Mark Ram is uitgekozen om namens Nederland ingezonden te worden naar de Academy of Motion Picture Arts & Sciences in de categorie Best Live Action Short Film.

De film maakt hiermee kans op het winnen van een Academy Award for Best Live Action Short Film, oftewel een Oscar®. De film werd gekozen door de Oscarselectiecommissie Korte Fictiefilm 2012, welke bestond uit een onafhankelijke jury van Nederlandse filmprofessionals.

De film is geproduceerd door Deepeei film productions in co-productie met Studio Act2Act. Hoofdrollen zijn voor Waldemar Torenstra en Cas Jansen. De film werd gemaakt in het kader van de Green Filmmaking Competition 2012 en is geselecteerd voor de NFF Debuut Competitie van het Nederlands Film Festival.

In DE BALANS beklimmen de vrienden Henderson en Morris een Alpentop. Ze zijn met een touw aan elkaar verbonden. Concentratieverlies leidt tot Hendersons val. Morris kan niet voorkomen dat hij wordt meegesleurd. Even later blijft hij hangen boven een diepe afgrond en beseft dat zijn situatie gevaarlijk instabiel is.

EYE International organiseert de kwalificatievertoningen van de korte film in Los Angeles en verzorgt de inzending van de film naar de Academy. Op dinsdag 15 januari 2013 zal de Academy de nominaties bekend maken in alle categorieën, waaronder die voor Best Live Action Short Film. De Oscars® worden uitgereikt op zondag 24 februari 2013.

Bron: EYE