SILENT CITY geselecteerd voor San Sebastian International Film Festival

De speelfilm SILENT CITY van Threes Anna is geselecteerd voor het Internationale Film Festival van San Sebastian. De film beleeft daar haar wereldpremière in aanwezigheid van de makers.

De 60e editie van het Film Festival van San Sebastian vindt plaats van 21 tot 29 september. Threes Anna bewerkte haar eigen roman ‘Silent City’ tot een filmscenario, zij nam ook de regie voor haar rekening. In 2007 maakte Threes Anna haar regiedebuut met de film THE BIRD CAN’T FLY met in de hoofdrol Barbara Hershey.

“Het is fantastisch dat een film als Silent City op zo’n belangwekkend internationaal festival z’n wereldpremière beleeft en daarmee meteen ook een start maakt in de internationale filmwereld”, aldus producenten Hanneke Niens & Hans de Wolf van KeyFilm.

Over SILENT CITY
SILENT CITY is het hartverwarmende verhaal over culturele verschillen wanneer het oosten en westen elkaar treffen in Tokio.

Rosa gaat in Tokio in het restaurant van Master Kon werken, een van de grootste vismeesters ter wereld. Al snel blijkt dat aarden in Japan geen vanzelfsprekendheid is. Rosa’s werkzaamheden zijn monotoon, vrijwel geen van haar collega’s spreekt Engels en zelfs oogcontact is een gunst die alleen bij hoge uitzondering wordt verleend. Als blijkt dat Rosa met haar werk als leerling niets verdient, ziet ze zich genoodzaakt naar andere inkomsten uit te kijken. Onbegrip, teleurstelling en eenzaamheid maken zich langzaam van haar meester. Toch heeft ze de sleutel tot haar geluk elke dag in de hand. Want om in de zwijgende stad te kunnen overleven zal ze eerst de vissen moeten begrijpen.

SILENT CITY is de tweede speelfilm van regisseur, toneel- en scenarioschrijver Threes Anna. In de hoofdrol maakt actrice Laurence Roothooft haar speelfilmdebuut. Ze vertolkte de rol van Alice in de toneelbewerking van De Eenzaamheid van de Priemgetallen (Matzer theaterproducties, Den Bosch),  speelde en danste ze mee in de kindervoorstelling Zoo doen ze de dingen (Het Paleis, Antwerpen) en werkte samen met het Antwerpse collectief SKaGeN en het Mechelse Abattoir Fermé. De internationale cast bestaat verder o.a. uit: Makoto Makita (Master Kon), Shinji Otani (Suzuki), Ayako Kobayashi (Aki), Yukari Uekawa (Nina), Gen Shimaoka (Mr. Katsuragi) en Hubert Fermin (diplomaat).

SILENT CITY is geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens (Cloaca, Van God Los, Bride Flight) & Hans de Wolf (Nynke, Bluebird, Het zusje van Katia), in coproductie met Samsa Film (Luxemburg), Skyline Entertainment (België) en de publieke omroep AVRO. SILENT CITY is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, CoBO, Film Fund Luxembourg en Tax Shelter Belgie. Internationaal wordt de film vertegenwoordigd door NonStop Sales. De distributie in de Benelux is in handen van A-Film Distribution.

Aanstaande KeyFilm-producties zijn onder meer Marjolein en Antoinette Beumers bewerking van de populaire columns van Sylvia Witteman, Soof (2012), de feel good fietsfilm Ventoux met Wilfried de Jong en Gijs Scholten van Aschat (2013), en de verfilming van Kader Abdolahs Het Huis van de Moskee door de gerenommeerde Koerdische cineast Bahman Ghobadi (2014).

Silent City is vanaf 4 oktober 2012 in de bioscoop te zien.

Bron: Nederlands Film Festival