IDFA preview op de Uitmarkt 2012

Op zondag 26 augustus tijdens de Uitmarkt presenteert IDFA in de Balie een ijzersterke festivalpreview: The Imposter (Bart Layton, Engeland, 2012). Entree is gratis.

De Uitmarkt vindt paats van vrijdag 24 t/m zondag 26 augustus en is het grootste culturele evenement van Amsterdam. Er komen concerten, tentoonstellingen, drama, ontelbare workshops en een boekenmarkt aan bod.

The Imposter

Bart Layton, Engeland, 2012
In deze bloedstollende docuthriller komen de levensverhalen van twee ogenschijnlijk volstrekt verschillende mensen bijeen. Enerzijds het verhaal van het Amerikaanse jongetje Nicholas, dat jaren geleden onder geheimzinnige omstandigheden verdween en waarvan nooit meer iets werd vernomen. Anderzijds de even zo mysterieuze verschijning van een man in Europa, die de familie van Nicholas van hun wanhoop verlost. De film, waarin verschillende visuele stijlen elkaar afwisselen, dwingt de kijker voortdurend tot een andere perceptie. Als de puzzelstukjes eindelijk op hun plaats lijken te vallen, neemt het verhaal een heel onverwachte wending…

Van 14 tot en met 25 november vindt de 25e editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats in het centrum van Amsterdam. Twaalf dagen lang kan je genieten van de beste en nieuwste documentaires uit de hele wereld.

Bron: IDFA