AVRO Opium roept mensen op om te stemmen op speciale Gouden Kalf Poll

Het regent binnenkort weer Gouden Kalveren. De prijs voor onder andere de beste Nederlandse actrice, acteur en film. Tijd om de balans op te maken. Wie is volgens het publiek de meest terechte Gouden Kalf winnaar ooit? Die vraag stelt AVRO Opium middels een online Gouden Kalf poll via opium.avro.nl.

Deelnemers bepalen door de uitslag van deze poll mede de inhoud van een speciale Opium special over winnaar van het Gouden Kalf, dat Opium op zaterdagavond 29 september op televisie uitzendt. Opium radio maakt op zaterdagmiddag 29 september op Radio 1 de uitslag van de poll bekend.

Het Gouden Kalf is de belangrijkste Nederlandse filmprijs en wordt sinds 1981 elk jaar uitgereikt tijdens het Nederlands Filmfestival, dit jaar van 26 september tot en met 5 oktober in Utrecht. Actrice Carice van Houten won de prijs meermalen voor oa De Gelukkige Huisvrouw, Zwartboek, Minoes. Vorig jaar baarde winnend acteur Nasrdin Dchar voor zijn rol in Rabat opzien met zijn emotionele dankwoord. De prijs kent in zijn 30-jarig bestaan ook incidenten. Zo gooide drievoudig winnaar acteur Rijk de Gooyer ooit zijn Gouden Kalf na afloop van de avond uit het raam van zijn taxi omdat hij de uitreiking armetierig vond.

Op opium.avro.nl kunnen mensen hun stem uitbrengen. Hiermee maken stemmers kans op vrijkaarten voor het Nederlands Filmfestival en de dvd box ‘Kalverliefde’ met films van oud-winnaars.

De komende weken besteedt Opium Radio speciale aandacht aan het Gouden Kalf. Aanstaande zaterdag geven filmrecensenten Dana Linssen, Ab Zagt, Hans Beerekamp en Peter van Bueren hun visie op de beste Gouden Kalf winnaar tot nu toe. Ook wordt de uitslag van de poll op 29 september bekend gemaakt in het radioprogramma op Radio 1 tussen 14.30-16.30 uur. Die avond zendt Opium Televisie de Gouden Kalfspecial uit op Ned 2 om 22.35 uur

Nieuwe Opium website is live!

Frisse blauwe AVRO-kleuren zijn op de vernieuwde site gecombineerd met de warm paarse gloed van de Opium-studio. Bovendien is de praktische indeling van de site onder de loep genomen, waardoor de site nog overzichtelijker en gebruiksvriendelijker is. Voor meer informatie over Opium radio- en tv-programma’s ga naar opium.avro.nl.

Opium TV ‘Gouden Kalf’: zaterdag 29 september om 22.35 uur bij de AVRO op Nederland 2

Opium Radio ‘Gouden Kalf’: zaterdag 29 september om 14.30 uur op radio 1