DARK BLOOD van NBF-erelid George Sluizer in première op 32e Nederlands Film Festival

DARK BLOOD van NBF-erelid George Sluizer gaat op donderdagavond 27 september tijdens het Nederlands Film Festival in première in de Stadsschouwburg Utrecht. De NBF zal ter gelegenheid van haar 60-jarig jubileum in belangrijke mate bijdragen aan de première.

De opnamen van DARK BLOOD (1993) met in de hoofdrollen River Phoenix, Judy Davis, Jonathan Pryce en Karen Black moesten voortijdig worden beëindigd door de onverwachte dood van River Phoenix. De ‘onvoltooide’ film is in 2012 na bijna 20 jaar eindelijk afgemaakt. De opnamen van de film zijn voornamelijk in Utah in de Verenigde Staten gemaakt.

DARK BLOOD vertelt het verhaal van Boy die, na de dood van zijn vrouw aan de gevolgen van nucleaire tests, zich in de woestijn heeft teruggetrokken. Tijdens een ‘tweede huwelijksreis’ strandt het Hollywood paar Harry en Buffy in de woestijn. Boy redt het paar en gijzelt hen vervolgens omdat hij Buffy begeert en met haar een betere wereld wil.

In 1993 was DARK BLOOD een productie van Scala Pictures samen met Fine Line Features. De montage en post-productie in 2012 is een productie van Sluizer Films met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds.

De Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en Televisiemakers (NBF), waarvan George Sluizer erelid is, draagt ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan in belangrijke mate bij aan de premièreavond waarop de NBF ook een nieuw erelid zal benoemen.

Het boek Wie zijn ogen niet gebruikt, is een verloren mens van Hans Heesen over het filmleven van de 80-jarige regisseur wordt tijdens het festival gepresenteerd. Het boek wordt uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar i.s.m. Stichting Filmuitgaven. Met een eerbetoon van speelfilms, documentaires en korte films blikt het Nederlands Film Festival tevens terug op het oeuvre van George Sluizer.

Het 32e Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober. Jouw films, jouw festival. #nff2012

www.filmfestival.nl

Bron: Nederlands Film Festival