Filmmuseum EYE en VPRO starten filmprogramma op de radio

Vanaf september 2012 start filmmuseum EYE in samenwerking met de VPRO het radioprogramma EYE Filmcafé. Elke tweede vrijdag van de maand zal presentatrice Lotje IJzermans van de VPRO met diverse gasten alle facetten bespreken die film interessant maken.

Vaste tafeldame is filmliefhebber en filosoof Stine Jensen, die haar licht zal laten schijnen op opmerkelijke filmzaken. Film- en kunstrecensent Floortje Smit (De Volkskrant) en Ronald Simons (EYE) signaleren nieuwe trends op het gebied van film.

Elke aflevering worden een hoofdgast en een Nederlandse filmmaker uitgenodigd. Terwijl de hoofdgast wordt onderworpen aan een uitgebreid interview, krijgt de filmmaker van Nederlandse bodem vijf ‘prikkelende’ vragen voorgeschoteld. Diverse bands zullen het programma muzikaal ondersteunen.

De eerste aflevering van EYE Filmcafé wordt op 14 september uitgezonden. Acteur Jeroen Willems is de hoofdgast van deze uitzending en wordt vergezeld door filmregisseur Eddy Terstall en schrijver Arnon Grunberg. De opnames, die vanaf 17.00 uur plaatsvinden in het EYE bar-restaurant, zijn gratis toegankelijk.

Bron: Volkskrant