Nieuwe aanpak Previously Unreleased

Vanaf 19 juli besteedt EYE maandelijks aandacht aan films die wel de selecties van prominente festivals haalden, maar niet in de Nederlandse bioscoop te zien waren. Op het programma staan onder meer de biopic Cornelis (2010) – over het bewogen leven van de Nederlands-Zweedse zanger Cornelis Vreeswijk – en de IFFR Tiger Award 2012-winnaar De jueves a domingo van Dominga Sotomayor.

Previously Unreleased startte in de zomer van 2007 en beleeft alweer zijn zesde aflevering. Anders dan voorheen vertoont EYE de gekozen titels niet in een afgebakende periode maar het hele jaar door. In het nieuwe filmmuseum aan het IJ zijn de Previously Unreleased-keuzes maandelijks gedurende tenminste een week te zien, in de verwachting dat deze films de aandacht krijgen die ze verdienen. Alle geselecteerde films worden ingeleid door redacteuren en medewerkers van de Filmkrant, die optreedt als mediapartner.

Previously Unreleased 2012-2013 start in de week van 19 t/m 25 juli met de dagelijkse vertoning van De jueves a domingo van Dominga Sotomayor. Deze Chileens-Nederlandse coproductie, een roadmovie die zich grotendeels in en om de auto van een gezinnetje op vakantie afpeelt, won eerder dit jaar een Tiger Award op het International Film Festival Rotterdam en oogstte internationaal veel succes. Het IFFR brengt de film uit op dvd en via Video on Demand (VOD).

Bron: EYE