Harvey Milk Avond op 31 juli

Naar aanleiding van de première van de  NTR documentaire  ‘Strijders voor de liefde’ organiseert Het Ketelhuis op dinsdag 31 juli een op Harvey Milk geïnspireerde avond. Er is een  interactief debat met prominente strijders voor homorechten en we vertonen Milk (2008) en The Times of Harvey Milk (1984).

In de documentaire ‘Strijders voor de Liefde’ gaat maker Sipke Jan Bousema in binnen- en buitenland op zoek naar mannen en vrouwen die een dagelijkse strijd moeten leveren om hun liefde openlijk en veilig te mogen uiten. De première van deze documentaire vindt dinsdag 31 juli plaats in Het Ketelhuis en de documentaire zal op 2 augustus om 21.35u. en op 4 augustus om 23:55u. op Nederland 3 te zien zijn.

Voor Bousema was Harvey Milk, als de eerste openlijk homoseksuele politicus in de Verenigde Staten, de grote inspirator voor deze documentaire. Wie zijn de Harvey Milks van deze tijd?  Onder leiding van Bousema is er een interactief forum met vooraanstaande strijders, onder wie:

–        Peter Rehwinkel – de Groningse burgemeester die onlangs een onderscheiding ontving voor zijn inzet voor de integratie en emancipatie van homo’s.

–       Marije Cornelissen –  heeft als Europarlementariër voor Groen Links  onder meer de dossiers anti-discriminatie en emancipatie in haar portefeuille en bezoekt regelmatig Oostbloklanden om de lokale gay pride te ondersteunen.

–       Ellie Lust –  prominent woordvoerder van de politie en voorzitter van Roze in Blauw.

–       Bas Leigraaf – de 17-jarige oprichter van homohetero.nl.

–       Mike Verschuur – de eerste autocoureur die openlijk voor zijn geaardheid uitkwam.

Ook zijn er internationale strijders uit de documentaire aanwezig zoals de Zuid-Afrikaanse Ndumi Funbda die dagelijks in een township in Kaapstad een liefdevolle strijd levert voor acceptatie. En de 22-jarige Tomislav Ladisic uit Kroatië, die vorig jaar een documentaire maakte over de eerste Gay Pride in Split, die door 10.000 hooligans uit elkaar werd geslagen.

Voorafgaand aan het debat vertonen we de met een Oscar bekroonde documentaire  The Times of Harvey Milk (1984, Rob Epstein) . Epstein portretteert Milk en zijn strijd voor homorechten in het San Francisco van de jaren zeventig.  We sluiten de avond af met de speelfilm Milk (2008, Gus van Sant) die werd bekroond met twee Oscars: Sean Penn (beste acteur) en Dustin Lance Black (best original screenplay).

Dinsdag 31 juli

17:00u. Besloten première ‘Strijders van de Liefde’.
Geïnteresseerden kunnen zich bij de kassa melden en mogen plaatsnemen als er nog stoelen vrij zijn.

19:30 u. The Times of Harvey Milk (1984). Met een Oscar bekroonde documentaire van Rob Epstein over het leven van en de moord op Harvey Milk.

21:00   Interactief forum met inspiratoren: speciale ‘strijders voor de liefde’  uit binnen- en buitenland, die zich net als Harvey Milk inzetten voor de vrijheid om de partner te kiezen die men zelf wil.

21:30 Milk (2008). Speelfilm van Gus van Sant met Sean Penn in de rol van Harvey Milk, bekroond met 2 oscars

Info

De films zijn los te bezoeken, het debat is gratis toegankelijk.  Een combi-ticket voor beide films kost 15 euro.  Reserveren kan via Het Ketelhuis: 020-6840090