THE DOMINO EFFECT in première op 32e Nederlands Film Festival

THE DOMINO EFFECT van regisseur Paula van der Oest gaat in première op maandagavond 1 oktober in de Stadsschouwburg Utrecht tijdens de 32e editie van het Nederlands Film Festival. De speelfilm laat het effect zien van de kredietcrisis op de levens van mensen verspreid over de hele wereld.

Onder andere Jelka van Houten, Theo Maassen en Bracha van Doesburgh spelen binnen de internationale cast een hoofdrol. Vanaf 18 oktober brengt Benelux Film Distributors de film uit in de bioscopen.

Wat zou er wereldwijd gebeuren wanneer de economie in elkaar stort? THE DOMINO EFFECT geeft een kijk op de gevolgen van dit actuele thema; de kredietcrisis. Op een pijnlijke wijze wordt duidelijk dat de levens van verschillende mensen, verspreid over de wereld, meer met elkaar verbonden zijn dan dat je in eerste instantie zou vermoeden. De film is een serie verhalen over wat er gebeurt als mensen hun vangnet verliezen, vooral wanneer identiteit en gevoelens van geluk en welbevinden sterk afhankelijk zijn van materiële status en economisch succes. THE DOMINO EFFECT van regisseur Paula van der Oest (BLACK BUTTERFLIES, TIRAMISU) gaat over dromen en verlangens, over verlies en de angst voor verlies, en over het belang van familie en liefde..

THE DOMINO EFFECT is opgenomen op diverse plekken ter wereld, zoals India, Zuid-Afrika, Engeland en Nederland. Ook de cast is internationaal en bestaat uit o.a. Jelka van Houten (JACKIE), Theo Maassen (DOODSLAG), Bracha van Doesburgh (DE EETCLUB), James D’Arcy (MASTER & COMMANDER, W.E.), David Hayman (THE BOY IN THE STRIPED PYJAMAS, TRIAL AND RETRIBUTION), Harriet Walters (BABEL, LAW&ORDER) en Nathaniel Parker (THE CHRONICLES OF NARNIA, THE INSPECTOR LYNLEY MYSTERIES).

Bron: Nederland Film Festival