Filmclub Noord van start

In samenwerking met acteur Frits Lambrechts begint EYE dit najaar Filmclub Noord. Wie lid wordt kan genieten van internationale premières, fraaie klassiekers en films die een relatie hebben met Amsterdam-Noord.

De voorstellingen gaan vergezeld van een inleiding en een toepasselijk voorfilmpje. Het lidmaatschap kost € 65, de aftrap is op 23 oktober 2012.

Al jaren droomde Frits Lambrechts ervan: een open huis waar filmliefhebbers gezamenlijk een film kunnen bekijken. De in Amsterdam-Noord woonachtige acteur (1937) is een fervent filmliefhebber die graag in zijn eigen stadsdeel naar de film gaat; met de oprichting van Filmclub Noord lijkt die wens in vervulling te gaan.

Lambrechts – bekend van tv-series en rollen in Nederlandse speelfilms als De inbreker en Sonny Boy – vindt dat er niets boven een goed geoutilleerde filmzaal gaat, ‘met groot beeld en indringend geluid’ zoals hij het Noord-Amsterdams Nieuwsblad liet weten. ‘Dat krijg je thuis niet voor elkaar.’

Wie lid wordt van Filmclub Noord kan zich laten verrassen door internationale premières, fraaie klassiekers uit de EYE-collectie en voorpremières. Ook zijn er filmpjes te zien met historische opnamen van Amsterdam-Noord of wordt nieuw werk van filmmakers uit Noord vertoond.

De voorstellingen zijn altijd voorzien van een korte inleiding en voorfilmpjes. Een lidmaatschap kost €65. Hiermee heeft u toegang tot de zeven exclusieve voorstellingen van Filmclub Noord en krijgt u bovendien flinke korting op alle filmvoorstellingen in EYE.

De eerste voorstelling van Filmclub Noord vindt plaats op dinsdag 23 oktober (16.30) in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij AnkeBel@eyefilm.nl

Bron: EYE