Pak de regie bij de live thriller van het Nederlands Film Festival

Op maandag 6 augustus krijgt iedereen de mogelijkheid om een rol te spelen in de nieuwe campagne van het Nederlands Film Festival. Niet als hoofdrolspeler, zoals in de commercial van vorig jaar, maar als regisseur.

Het publiek pakt de regie bij ’s werelds eerste live speelfilm, geregisseerd via Twitter! Van 18.30 tot 20.00 uur is de productie live te zien op filmfestival.nl en UPC Kanaal 12. Filmfans kunnen via tweets met hashtag #nff2012 invloed uitoefenen op de regie. Acteurs, waaronder Tygo Gernandt, Halina Reijn, Victor Löw, Hanna Verboom en een filmcrew, staan klaar om de aanwijzingen via Twitter op te volgen.

Maandag 6 augustus verandert een avond lang de website filmfestival.nl in een HD livestream. Een uitgebreide filmcrew gaat voor het eerst de uitdaging aan van een live meercamera registratie van een speelfilm. Via mobiel of computer kan het publiek een eigen bijdrage leveren. Een redactie selecteert de sterkste tweets, regisseur Martijn de Jong geeft deze door aan de acteurs – via draadloze oortjes – en heel Nederland kijkt mee. Op de site en UPC Kanaal 12 zijn de thriller en de regieaanwijzingen live te zien. Pak de regie!

Uit de mooiste scènes van deze live productie wordt de uiteindelijke commercial gemaakt voor de 32e editie van het Nederlands Film Festival. Woedend! heeft als reclamebureau in opdracht van het Nederlands Film Festival het concept voor deze campagne ontwikkeld in nauwe samenwerking met Wefilm.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober. Jouw films, jouw festival. #nff2012