EYE: 100.000-ste bezoeker, première ‘De jueves a domingo’

Filmmuseum EYE verwelkomde op 11 juli de honderdduizendste betalende bezoeker. Inmiddels heeft EYE meer dan 225.000 bezoekers in het nieuwe gebouw mogen verwelkomen. De filmprogramma’s en de tentoonstellingen worden druk bezocht.

De jueves a domingo
Première, donderdag 19 juli 19.30. Winnaar Tiger Award (International Film Festival Rotterdam 2012). Scènes uit een huwelijk, gezien vanaf de achterbank van de ruime Mazda 929 waarmee een Chileense familie een paar dagen op vakantie gaat. Sensitief, persoonlijk debuut van Sotomayor, fraai gedraaid door cameravrouw Bárbara Álvarez (25 Watts, La mujer sin cabeza).

Filmclub Noord van start
In samenwerking met acteur Frits Lambrechts begint EYE dit najaar Filmclub Noord. Wie lid wordt kan genieten van internationale premières, fraaie klassiekers en films die een relatie hebben met Amsterdam-Noord. De voor-stellingen gaan vergezeld van een inleiding en een toepasselijk voorfilmpje. Het lidmaatschap kost € 65, de aftrap is op 23 oktober 2012.

Cinema Egzotik: The Night of the Kidnapping
Vrijdag 20 juli, 20.00. In juli is het thema van Cinema Egzotik ‘Night of the Kidnapping’: een spannende achtervolgingsfilm over een gijzeling door een ontsnapte gevangene en een hilarische film waarin de kidnapping van een baby centraal staat. Tussendoor worden er trailers vertoond van o.a. vroege films van Clint Eastwood en de Coen brothers. De presentatie is zoals altijd in handen van Ronald Simons en Martin Koolhoven.

V.I.S.S.E.N.
22 & 29/7, 10.30: Dutch Movi(es) English Subtitles: V.I.S.S.E.N. One million Dutchmen play football, two million go fishing. “VISSEN” is about fishing and about what moves the fisherman. For what reasons do people go angling?