MEES KEES in première op 32e Nederlands Film Festival

MEES KEES, gebaseerd op de succesvolle boeken van Mirjam Oldenhave, gaat op zaterdag 29 september in première tijdens de 32e editie van het Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg Utrecht.

De regie van de film is in handen van Barbara Bredero en vertelt het verhaal over Kees, een nieuwe stagiair die voor het eerst voor de klas moet staan. Hij weet nog niet helemaal goed hoe dat moet, maar gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven. De hoofdrol in deze verfilming wordt gespeeld door Willem Voogd. Producent van de film is Paul Voorthuysen.

Voor Tobias komt Mees Kees, de nieuwe stagiair, precies op tijd. Door de juf werd hij vaak de klas uitgestuurd en kreeg hij vaak strafwerk. Raar, want Tobias is namelijk best slim, heel vrolijk en super grappig. Omdat Mees Kees stagiair is geeft hij heel anders les dan de juf. Zo mogen de leerlingen boterhammen eten in de klas in het kader van een voedselproject en zetten ze met rekenen de tafels op z’n kop. Al bloeit Tobias door de aanwezigheid van Mees Kees op, toch merkt hij dat er iets met Tobias is. Hij heeft bijvoorbeeld nooit brood bij zich. Dit komt omdat de vader van Tobias dee-oo-oo-dee is en zijn moeder de hele dag op bed ligt. Daardoor ontfermt Mees Kees zich over Tobias; hij deelt zijn boterhammen met het heerlijke omeletje van zijn moeder met hem, neemt Tobias mee uit flipperen en laat hem gezellig ‘nablijven’. De strenge directrice Dreus vindt het echter maar niets…

Mees Kees wordt gespeeld door Willem Voogd (TIMBOEKTOE, SPANGAS). Felix Osinga vertolkt de rol van Tobias en Sanne Wallis de Vries (KOEFNOEN, MOORDWIJVEN) die van directrice Dreus. Verdere rollen zijn onder meer voor Viviënne van den Assem (ZOOP, NICKELODEON), Brent Thomassen, Cas Jansen (ALL STARS, DE HEL VAN ’63), Hannah Hoekstra (HEMEL, MIXED-UP) en Peter Heerschop (NUHR, KOPSPIJKERS).

De film is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige boeken van Mirjam Oldenhave waarvan meer dan 120.000 boeken zijn verkocht. De boeken zijn uitgegeven door Uitgeverij Ploegsma. In 2010 was MEES KEES het kinderboekenweekgeschenk, dat in een oplage van 500.000 exemplaren over de toonbank ging.

De regie is in handen van Barbara Bredero. Eerder regisseerde zij onder andere MORRISON KRIJGT EEN ZUSJE en FLOOR FABER. Het scenario is geschreven door Tijs van Marle (VAN GOD LOS) en de muziek is verzorgd door Tjeerd Oosterhuis. De film is geproduceerd door Paul Voorthuysen (BEATRIX, OEROEG, MIJN VADER WOONT IN RIO) in coproductie met de TROS. Entertainment One Benelux verzorgt de bioscoopdistributie. MEES KEES is vanaf 3 oktober 2012 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Het 32e Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober.

www.meeskeesdefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival