Oproep: inzenden Mediafondsprijs Kids & Docs 2012

Documentairemakers, omroepen en producenten kunnen jeugddocumentaires insturen voor de Mediafondsprijs Kids & Docs 2012. Deze nieuwe prijs wordt toegekend aan de beste jeugddocumentaire. De winnaar ontvangt € 15.000 om een nieuwe jeugddocumentaire te ontwikkelen.

Nederland heeft een traditie op het gebied van jeugddocumentaires. Om het succes van dit genre te vieren reikt het Mediafonds tijdens de 25e editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA)  een prijs uit aan de beste jeugddocumentaire van het afgelopen jaar.

Inzenden
Filmmakers, omroepen en producenten kunnen werk insturen. De inzendingen worden beoordeeld door professionals en kinderen. Voor het reglement van de prijs, de deadline voor insturen; kijk op www.mediafonds.nl.

Kids & Docs
Sinds 1999 organiseren IDFA, Cinekid en het Mediafonds een workshop onder de naam Kids & Docs. Beginnende regisseurs worden gedurende een half jaar begeleid door een gerenommeerde documentairemaker bij het ontwikkelen van een filmplan voor een jeugddocumentaire. Uitgangspunt voor de films is de belevingswereld van kinderen.

In de loop der jaren zijn ruim zestig Kids & Docs projecten gerealiseerd, waarvan er vele vertoond zijn over de hele wereld. Op verschillende internationale festivals hebben Kids & Docs films prijzen gewonnen. Het genre jeugddocumentaire heeft in de afgelopen jaren, mede door de Kids & Docs workshop, een impuls gekregen die leidde tot initiatieven als Dokument Junior (NCRV) en het platform Zappechtgebeurd.nl.

Op www.mediafonds.nl en op www.zappechtgebeurd.nl zijn meer dan 100 jeugddocumentaires te zien.

Bron: Mediafonds