HET MEISJE EN DE DOOD in première op 32e Nederlands Film Festival

HET MEISJE EN DE DOOD, de nieuwe film van Jos Stelling, gaat op zaterdag 29 september in première tijdens de 32e editie van het Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg Utrecht. De film speelt in de tijd van de ‘Belle Époque’. De belangrijkste acteurs in dit liefdesdrama zijn Gouden Kalf winnares Sylvia Hoeks en de Russische jonge ster Leonid Bichevin.

HET MEISJE EN DE DOOD is een Nederlands/Duits/Russische coproductie en vertelt het tijdloze verhaal over de liefde en de dood. Het verhaal gaat over de Russische arts Nicolai die na een halve eeuw terugkeert naar het oude verlaten hotel/bordeel waar hij ooit zijn grote liefde, de courtisane Elise ontmoette. De film speelt zich af in en nabij het Duitse achttiende-eeuwse slot Tannenfeld (Thuringen). Door de herbeleving van de liefdesgeschiedenis smelten het heden en verleden samen.

Elise wordt gespeeld door Sylvia Hoeks (DUSKA, TIRZA, DE BENDE VAN OSS). Leonid Bichevin (CARGO 200) en Sergey Makovetsky (DUSKA) spelen respectievelijk de jonge en de oude arts Nicolai. Andere rollen zijn er onder meer voor de beroemde Russische actrice Renata Litvinova en de Duitse Dieter Hallervorden.

De film is gebaseerd op een origineel script van Jos Stelling en Bert Rijkelijkhuizen. Inspiratiebronnen voor de film waren Poesjkin, Tsjechov en liefdesverhalen uit de 19e eeuw, maar ook begrippen als Sehnsucht, afscheid en eindigheid.

In 1981 initieerde Jos Stelling ‘de Nederlandse Filmdagen’ die later transformeerden in het Nederlands Film Festival. Stelling ontving o.a. vier Gouden Kalveren tijdens zijn filmcarrière.

HET MEISJE EN DE DOOD is geproduceerd door Jos Stelling Filmproducties en de AVRO, in coproductie met het Duitse Ma.ja.de. Fiction en Russische TVINDIE Film Production. Benelux Film Distributors verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland en België. HET MEISJE EN DE DOOD is vanaf 15 november 2012 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Het 32e Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober.

www.hetmeisjeendedood.nl

Bron: Nederlands Film Festival