Masterclass van Oscar winnende animator

Animatieregisseur Suzie Templeton geeft in september een vierdaagse masterclass op het Nederlands Instituut voor Animatiefilm in Tilburg. De Britse schrijver, animator en regisseur komt vertellen, uitleggen en tonen hoe je een stop-motionanimatie maakt.

Tijdens de masterclass gaat Templeton dieper in op haar Oscar winnende animatiefilm Peter & the Wolf. Templeton won in 2008 met deze film een Oscar voor Beste Korte Animatie. Peter & the Wolf, gebaseerd op het muzikale sprookje van de Russische componist Prokofiev, kreeg naast een Oscar ook tal van prijzen op andere internationale filmfestivals zoals Annecy en KROK.

Eigen werk meenemen
Templeton zal vertellen hoe de muziek en geluidsband het verhaal en de animatie ondersteunen. Ze vertoont schetsen, originele poppen en de films om haar verhaal te illustreren. Deelnemers worden aangespoord om eerder stop-motionwerk mee te brengen. Dit vormt de basis voor de praktische stop-motiondagen die volgen. Voor dat praktische deel van de masterclass zijn er eventueel ook armaturen van het NIAf beschikbaar.

Over Suzie Templeton
Suzie Templeton (Engeland, 1967) is een Oscar winnende schrijver, animator en regisseur, gespecialiseerd in stop-motion.  Ze studeerde animatie in Farnham en op de Royal College of Art. Haar film Dog won de Grand Prix van het Holland Animation Film Festival en de prestigieuze BAFTA. De bewerking van Prokofiev’s Peter & the Wolf ging in première met voltallig orkest in the Royal Albert Hall. Er werd vijf jaar met meer dan tweehonderd mensen aan de film gewerkt.

Info
Wanneer: 12 september t/m 15 september
Waar: Nederlands Instituut voor Animatiefilm in Tilburg
Taal: Engels
Kosten: € 350 (exclusief BTW, inclusief lunch)

Meer informatie vind je op de website van NIAF.

Bronnen: NIAF en Animatie.blog.nl