Gratis NBF-lidmaatschap voor alle studenten van hogere beroepsopleidingen

De Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en Televisiemakers viert dit jaar het 60 jarige jubileum en is hiermee de oudste beroepsvereniging in de audiovisuele branche. Ter gelegenheid hiervan biedt de vereniging alle studenten van de audiovisuele afdelingen van vijf HBO-opleidingen (NFTA, HKU, Rietveld Academie, AKV|St.Joost en Willem de Kooning Academie) in september  als cadeau een gratis NBF-lidmaatschap aan voor het studiejaar 2012-2013.

De NBF is van mening dat het in deze roerige tijden met forse bezuinigingen in de audiovisuele sector noodzakelijk is dat ook de nieuwe garde van professionals zich verenigt en op deze manier zichtbaar wordt. Hierdoor wordt de (financiële) omvang van de sector naar de overheid kenbaar gemaakt en kunnen we gezamenlijk een vuist maken tegen de rigoureuze maatregelen die de branche te wachten staat.

De NBF
Al sinds september 1952 maakt de NBF zich sterk voor film- en televisieprofessionals en vertegenwoordigt het ledenbestand een grote diversiteit aan disciplines en ervaring. De afgelopen jaren heeft de NBF hard aan de weg getimmerd met uitbreiding van het servicepakket voor leden, nieuwe evenementen en het samenbrengen van verschillende partijen in de sector, wat geresulteerd heeft in een toename van het aantal leden en meer samenwerking in het vaak verdeelde film- en televisielandschap. De aftrap van het jubileumjaar van de NBF vond plaats op de sectorbrede nieuwjaarsreceptie op 19 januari, waar de trailer ‘NBF, je kunt maar beter lid zijn’ in première ging. De trailer is geheel belangeloos geproduceerd door een grote groep leden en niet-leden die de NBF een warm hart toedragen. Hij is sinds de première al meer dan duizend keer online bekeken en zal gedurende het jaar ook in verschillende bioscopen en bij festivals vertoond worden. Nieuwsgierig naar het resultaat? Via Vimeo <http://vimeo.com/35360409>  en YouTube <http://www.youtube.com/watch?v=KI0jvLFvDA8>  kun je de trailer nog bekijken.

NBF60jaar wordt mede mogelijk gemaakt door:
Meeùs Media, OHRA, Filmmore, ParkPost/Team Facilities