George Sluizer kan River Phoenix-film afmaken

Regisseur George Sluizer heeft via crowdfunding de benodigde 15.000 euro opgehaald om de laatste film met River Phoenix af te maken.

De film ‘Dark Blood’ heeft het streefbedrag van €15.000 behaald op de site van CineCrowd. De donaties kwamen vanuit de hele wereld, van de V.S. tot aan Tasmanië. ’Dark Blood’ is een film van de Nederlandse regisseur George Sluizer, met in de hoofdrollen de acteurs River Phoenix, Judy Davis en Jonathan Pryce. De film werd reeds in 1993 opgenomen, maar het plotselinge overlijden van de toen 23-jarige Phoenix zorgde ervoor dat de film niet werd afgemaakt. George Sluizer neemt de film nu, negentien jaar na de draaiperiode, alsnog in post-productie. De post-productie wordt deels gefinancierd met het bedrag dat bereikt is met crowdfunding.

Na de dood van Phoenix verdwenen de banden in de kluis van een verzekeringsmaatschappij, waarna deze in opdracht van Sluizer werden gestolen zodat hij de film alsnog af kon maken.

Boy (River Phoenix) is een jonge weduwnaar die als een kluizenaar in de Amerikaanse woestijn op een nucleaire testbass leeft. Als een stel uit Hollywood (Harry en Buffy) autopech krijgt, biedt Boy ze onderdak. Als Boy vervolgens een relatie begint met de vrouw ontstaan er spanningen tussen het drietal.

Bron: Neerlandsfilmdoek