10 t/m 20 juli: Docu by Night

Op het plein van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam vindt voor het tweede opeenvolgende jaar Docu by Night plaats. In de tweede en derde week van juli zijn er acht documentaires te zien in de open lucht, door IDFA geselecteerd. De documentaires beginnen om 22.00 uur en de toegang is gratis.

Het Docu by Night programma
Van dinsdag 10 t/m vrijdag 13 juli en van dinsdag 17 t/m vrijdag 20 juli draait er elke avond gratis om 22.00 uur ’s avonds een documentaires op het plein van Pakhuis de Zwijger. Te zien zijn films van afgelopen IDFA zoals 5 Broken Cameras van Guy Davidi en Emad Burnat (Special Jury Award 2011 en de Publieke Omroep IDFA Audience Award 2011) en The Ambassador van Mads Brügger (nominatie IDFA Award for Best Feature-Length Documentary 2011). Ook populaire films van eerdere jaren worden vertoond, zoals Colony en Last Train Home.

Voorafgaand aan de voorstelling kan in Pakhuis de Zwijger worden gegeten.

Programma per dag
Dinsdag 10 juli                      The Ambassador
Woensdag 11 juli                  Last Train Home
Donderdag 12 juli     Colony
Vrijdag 13 juli     DeWolff
Dinsdag 17 juli     5 Broken Cameras
Woensdag 18 juli     Autumn Gold
Donderdag 19 juli
Raising Resistance
Vrijdag 20 juli     Ballroom Dancer