Nederlandse jeugdfilm Milo viert premiëre in Italië

De Nederlandse productie Milo viert zijn premiëre tijdens het Giffoni jeugdfilmfestival in Italië. De jeugdfilm van Berend en Roel Boorsma zal op 23 juli worden gepresenteerd.

Dat maakt BFD bekend in een persbericht.  De Nederlandse regisseurs, die samen met Heather Imani het scenario schreven, zijn hierbij aanwezig.

De internationale cast bestaat uit de 12-jarige debutant Lorcan Bonner, Graham Stewart (Hunger), Jer O’Leary (In America), Laura Vasiliu (4 months; 3 weeks; 2 days), Charlotte Bradley (About Adam) en de Nederlandse Dolf de Vries (Zwartboek, Soldaat van Oranje).

Het verhaal draait om Milo (10), die een zeldzame genetische afwijking heeft en dat niet weet. Zijn neurotische ouders doen er alles aan om zijn gênante afwijking voor Milo en de buitenwereld verborgen te houden. Door een mislukte ontvoering, een bijzondere vriendschap en een geweldige confrontatie moeten de jongen en zijn ouders de imperfecties in hun levens accepteren.

De film wordt geproduceerd door het Nederlandse Fu Works en het Ierse Samson Film. BFD brengt de productie in het najaar uit.

Bron: NU.nl