Evaluatie-middag TAX-videoclipfonds

Op woensdagmiddag 4 juli 2012 organiseren het Mediafonds en het Stimuleringsfonds voor Architectuur een evaluatiebijeenkomst van het TAX-videoclipfonds, in WORM Rotterdam.

Het medialandschap en de muziekindustrie zijn sinds de oprichting van het TAX-videoclipfonds in 2006 grondig gewijzigd door ontwikkelingen op het gebied van technologie en distributiemogelijkheden. De regeling die beoogt de kwaliteit van Nederlandse videoclips een impuls te geven en de samenwerking tussen beeldmakers en (pop)artiesten te stimuleren, is toe aan een evaluatie.

Tijdens de evaluatie-middag op 4 juli wordt een viertal stellingen geponeerd waarop gereageerd kan worden, zijn er korte vraaggesprekken met enkele TAX-videoclip-regisseurs, en Upload Cinema toont een selectie illustrerende muziekvideo’s die circuleren op het wereld wijde web. Moderator is Dagan Cohen (Upload Cinema).

Met medewerking van onder meer Paul Rutten (hoogleraar creatieve industrie), David Kleijwegt (popjournalist), Willem van Zeeland (3voor12) en de commissieleden van het TAX-videoclipfonds: Wilbert Mutsaers (zendermanager 3FM en radio 6), Arjon Dunnewind (directeur ‘Impakt, organisatie voor Nieuwe Media’) en Rogier van der Ploeg (regisseur en oprichter/eigenaar czar.nl).

Interesse om de dag bij te wonen? Stuur een e-mail naar info@videoclipfonds.nl

TAX-videoclipfonds is een regeling van het Mediafonds en het Stimuleringsfonds voor Architectuur.

Bron: Mediafonds