Keep an Eye Filmacademie Festival in EYE

Van 2 – 15 juli presenteren de studenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie (Filmacademie) hun afstudeerprojecten in het EYE Filminstituut in Amsterdam. Dankzij de steun van festivalpartner de ‘Keep an Eye Foundation’ en de schitterende festivallocatie vormt het festival voor de eindexamenkandidaten een prachtige opstap naar of vervolg van hun professionele carrière als filmmaker.

De eerste week van het festival staat in het teken van de presentaties van de 65 bachelorstudenten. In de tweede week presenteren de zes masterstudenten hun afstudeerprojecten. Naast films, installaties en visuele presentaties zijn er lezingen, een filmquiz, debatten en prijsuitreikingen.

Dit jaar lanceert de Filmacademie voor het eerst een festival app met alle informatie over het festival, het eindwerk van de studenten, trailers en foto’s. De app is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android en is gratis te downloaden.

Het undefinedKeep an Eye Filmacademie Festival is vrij toegankelijk. Vanaf 2 juli zijn er kaarten verkrijgbaar voor het programma van 3 – 6 juli, vanaf 9 juli voor het programma van 12 – 15 juli. Kaarten zijn op te halen tussen 10.00 – 22.00 uur bij de kassa van EYE, IJpromenade 1, Amsterdam.

Bron: NFTA