19 juli 2012: Paul Simon in Pathé Tuschinski

Op donderdag 19 juli presenteert IDFA in Pathé Tuschinski 1 de documentaire Under African Skies (VS, 2012) van Joe Berlinger over het legendarische album Graceland van Paul Simon. Na afloop van de film biedt IDFA u de unieke kans om een nagesprek met Paul Simon en Joe Berlinger bij te wonen. Het gesprek zal plaatsvinden o.l.v. muziekkenner en journalist Harry de Winter.

De voorstelling begint om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur. De kaarten à € 15,00 zijn te bestellen via Pathé Cinemas.

Under African Skies
Joe Berlinger, VS, 2012
Under African Skies toont hoe Paul Simon in 1985 de culturele boycot tegen Zuid-Afrika naast zich neerlegde om zijn album Graceland op te nemen. Het werd een wereldwijde hit en het meest invloedrijke album van Simon. Ter gelegenheid van het vijfentwintig jarig bestaan van Graceland, keert Simon terug naar Zuid-Afrika voor een reünie concert met alle oorspronkelijke bandleden. Anti apartheid activisten en muzieklegendes als Quincy Jones, Harry Belafonte en Paul McCartney komen in de film aan het woord en kijken terug op de controverse rond de uitbreng van Graceland.

Regisseur Joe Berlinger is bekend van onder meer Brother’s Keeper (1992), Metallica: Some Kind of Monster (2004) en Paradise Lost 3: Purgatory (2011).

Nagesprek met Paul Simon o.l.v. Harry de Winter
Na afloop van de filmvertoning krijgt u de unieke kans een uitgebreid nagesprek met Paul Simon en Joe Berlinger bij te wonen. Journalist en muziekkenner Harry de Winter zal het gesprek leiden en uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen.

Concert Paul Simon in Amsterdam
Woensdag 18 juli a.s. geeft Paul Simon in de Ziggo Dome in Amsterdam een heel bijzonder concert ‘Paul Simon in Concert met Graceland featuring Ladysmith Black Mambazoo’. Het optreden is ter ere van het vijfentwintig jarig bestaan van zijn meest invloedrijke album Graceland dat hij in Zuid-Afrika schreef ten tijde van de apartheid. Hij liet de wereld kennis maken met Zuid-Afrikaanse artiesten en het album betekende ondermeer een doorbraak voor Ladysmith Black Mambazo.Er is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar via: www.livenation.nl.

Bron: IDFA